Zöld monitor a NEC-től: EA222WMe

Ahogy egyre többen fordítanak gondot energiatakarékos háztartási készülékek megalkotására, úgy a számítástechnikai termékeknél is egyre fontosabb, hogy környezetkímélők legyenek...

Zöld monitor a NEC-től: EA222WMe

Ahogy egyre többen fordítanak gondot energiatakarékos háztartási készülékek megalkotására, úgy a számítástechnikai termékeknél is egyre fontosabb, hogy környezetkímélők legyenek - ennek jegyében született meg a NEC MultiSync EA222WMe típusa is. A gyártó ezt a készülék kis áramfogyasztásával és a higany-, arzén- és halogénmentes gyártásával kívánja elérni. Az ígéretek szerint a kijelző 52%-kal kevesebb áramot használ fel kategóriatársainál és ezzel egy időben 25%-kal kevesebb hőt termel, melyet részben fehér LED-es háttérvilágításának köszönhet. A készülék átlagosan 23W-ot, gazdaságos Eco módjaiban 17W és 13W-ot, készenlétnél pedig 0,45W-ot fogyaszt.

Az új 22 inches szélesvásznú monitor a hagyományos 16:10 arányú kijelzők táborát gyarapítja és ennek megfelelően 1680*1050 képpont natív felbontással rendelkezik. A képernyő fényessége 250cd/m2 (ami LED-es kijelzőknél megszokott érték), válaszideje 5ms. 30 000:1 dinamikus kontrasztaránya jól mutat papíron, és emellett szerencsére statikus értéke miatt sem szégyenkezhet (1000:1), így mindenképpen megállja helyét a magasabb fogyasztású, hagyományos CCFL technológiás megjelenítők közt is.

A készülék állványa magasságállítása, elforgatása és porté módra képes, elmondhatjuk tehát, hogy a konfigurációs lehetőségek is szélesek, mely ergonómiai szempontból fontos. Az EA222WMe csatlakozók terén a hagyományos VGA interfész mellett két digitális video bemenettel rendelkezik, köztük egy DisplayPort-tal és egy DVI-vel. Ezeken felül USB elosztója és beépített hangszorói is vannak.

A NEC EA222WMe 339 USD vételáron debütál mostanában, hazánkban egyelőre még várni kell a megjelenésre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward