Zenehallgatásra szabott memóriakártyával rukkol elő a Sony

A Sony Premium Sound microSD kevesebb elektromos zajt ígér, így kifejezetten az "audiofileknek" szánják.

Zenehallgatásra szabott memóriakártyával rukkol elő a Sony

A Sony úgy fest, hogy ismételten nyeregbe szeretne kerülni az audiofilek körében, akik folyamatosan a zenehallgatás élményének legmagasabb szintre emelésére törekednek. A vállalat a CES-en egy méregdrága zenelejátszóval állt elő, most pedig a hozzá passzoló memóriakártyáról rántotta le a leplet.

A Walkman ZX2 egy 1200 dolláros „játékszer” lett, amit a lehető legjobb hangminőség elérését megcélozva fejlesztettek ki a japánok – és látszólag az árral egyáltalán nem törődtek. A csúcskategóriás szerkezet alapból 128 GB-os tárhellyel került bevetésre, de még így is van lehetőség a bővítésére. Vannak például, akiknek ez is kevésnek bizonyulhat, illetve olyanok is akadnak, akik csak szimplán memóriakártyán szeretik tárolni a zenéiket, és Sony itt tényleg minden ember igényeinek szeretne megfelelni. A Walkman ZX2 használható bármilyen mezei microSD-vel is, de a maximális hangminőség megőrzése érdekében a Sony legújabb memóriakártyáját lesz érdemes megvásárolni mellé – legalábbis a gyártó ezt állítja.

Az újdonság tökéletesen passzol a ZX2 zenelejátszóhoz, de a minőségibb okostelefonok mellett is kellemes társ lehet, hiszen manapság már sok mobilnál szentelnek nagy figyelmet a tervezők a zenei oldal kialakítására is. A Sony Premium Sound memóriakártya kifejezetten kompromisszummentes zenehallgatásra lett kialakítva – ahogy azt a neve is mutatja. Az SR-64HXA azonosítóval megbélyegzett, körömnyi lapka 64 GB-os kapacitással rendelkezik, a microSDXC szabványnak felel meg és a sebessége alapján Class 10-es besorolású.

És, hogy pontosan mi is ennek a „Premium Sound” microSD-nek az előnye? Nos, a vállalat elmondása alapján a hagyományos memóriakártyákkal ellentétben az SR-64HXA az alapoktól indulva úgy lett megtervezve, hogy minél kevesebb elektromos zaj keletkezzen az olvasása közben. A japánok egy grafikon is készítettek arról, hogy milyen előnye van ennek a terméknek. Ez alapján mindenki eldöntheti magában, hogy neki vajon megéri-e ez a felárat, ami bizony az átlagos társaihoz viszonyítva nem lesz elhanyagolható.

A Sony SR-64HXA Premium Sound egyelőre csak a Japán boltok polcain lesz felfedezhető, a forgalmazása március 5-én veszi kezdetét. A memóriakártya átszámítva 155 dollárba fog kerülni, míg a Sony hasonló kvalitással rendelkező, de „zajosabb” megoldásait már 90 dollár környékén meg lehet vásárolni a szigetországban. Azt egyelőre nem árulták el, hogy tervezik-e más régiókban is árusítani az újdonságot, de mivel a Walkman ZX2 szélesebb körben is próbál bizonyítani, így a mellé szabott memóriakártya esetében is logikus lépés lenne ez.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward