ZBOX MI521 nano XS: pici méret, hatalmas teljesítmény

A Zotac egy új, tenyérméretű asztali számítógépet mutatott be, amely kompaktsága ellenére igen komoly teljesítményt kínál.

ZBOX MI521 nano XS: pici méret, hatalmas teljesítmény

Az új apróság Intel alapokon nyugszik, és szerencsére nem is vérszegény processzorral érkezik, hiszen fedélzetén egy kétmagos, Core i3-4030U típusú példány teljesít szolgálatot, amelynek TDP-je mindössze 15 watt. Az említett központi egység 1,9 GHz-es magórajelen ketyeg és egy Intel HD Graphics 4400-as videó vezérlőt is tartalmaz, ami 200 MHz-es alap- és 1 GHz-es boost órajellel gazdálkodhat.

A kompakt számítógépházban két darab DDR3-1600 MHz-es So-DIMM memóriamodul fér el, adattárolóból pedig csak és kizárólag mSATA alapú megoldások jöhetnek szóba. A felsoroltakon kívül szerencsére mind 802.11ac, mind pedig Bluetooth 4.0-s vezérlő helyet kapott az apróságban, sőt, még Gigabites Ethernet vezérlővel is felszerelték.

A helytakarékos kivitel ellenére bőven vannak csatlakozók a Zotac legújabb termékén. Ezek között egy HDMI és egy mini-DisplayPort videó kimenet, egy három az egyben memóriakártya-olvasó (SD/SDHC/SDXC), valamint két USB 2.0-s és két USB 3.0-s port lapul, de a kínálatból az RJ-45-ös csatlakozó, a 3,5 milliméteres fejhallgató kimenet, valamint a 3,5 milliméteres mikrofon bemenet sem hiányzik.

A Zotac MI521 nano XS szokás szerint ezúttal is kétféle kivitelben érkezik: a normál modell barebone kiadásban vásárolható meg, azaz a rendszermemória és az mSATA formátumú SSD meghajtó beszerzése a vásárló feladata, de a Plus modellnél nincs ilyen probléma, az ugyanis mind rendszermemóriát, mind pedig adattárolót tartalmaz. Előbbi 4 GB-nyi DDR3-1600 MHz-es memóriamodul formájában, utóbbi pedig 128 GB-os mSATA SSD kártya formájában áll rendelkezésre.

Az apróságot igény esetén könnyedén felszerelhetjük VESA furatokkal ellátott monitor vagy televízió hátuljára, így meglehetősen helytakarékos PC-t állíthatunk össze. Operációs rendszer sajnos egyik termékhez sem jár, de Windows 7 és Windows 8/8.1 támogatás azért biztosított.

A ZBOX MI521 nano XS Plus és a ZBOX MI521 nano XS hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ám az nem derült ki, hogy a termékek árcéduláján mekkora összegek szerepelnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward