Zambezi CPU-t Socket AM3-as alaplapba?

Az AMD FX sorozatú, Zambezi kódnévvel ellátott asztali processzorairól az elmúlt napok folyamán több információ is napvilágot látott, amiket nemrégiben csokorba szedve, egy nagyobbacska hír keretén belül tálaltunk. Most újabb információk érkeztek, amelyek segítenek eloszlatni a ködöt egy újabb témában, ami nem más, mint az új processzorok visszafelé történő kompatibilitásának kérdése.

Zambezi CPU-t Socket AM3-as alaplapba?

Az AMD FX sorozatú, Zambezi kódnévvel ellátott asztali processzorairól az elmúlt napok folyamán több információ is napvilágot látott, amiket nemrégiben csokorba szedve tálaltunk. Most újabb információk érkeztek, amelyek segítenek eloszlatni a ködöt egy újabb témában, ami nem más, mint az új processzorok visszafelé történő kompatibilitásának kérdése.

Galéria megnyitása

Korábban számos forrás arról számolt be, hogy a Zambezi processzorok esetében új lapkakészlettel ellátott alaplapra lesz szükség, amely Socket AM3+-os CPU foglalattal bír. A SweClockers birtokába jutott lista alapján a Socket AM3+-os processzorok működni fognak majd egyes Socket AM3-as alaplapokkal is, a siker érdekében csak egy egyszerű BIOS frissítés alkalmazására lesz szükség. A kiszivárgott lista azokat az ASUS alaplapokat sorolja fel, amelyekben gond nélkül használhatjuk majd az AMD Bulldozer architektúrája köré épülő Zambezi processzorokat.

Galéria megnyitása

Az egyelőre kérdéses, hogy akkor, ha Socket AM3-as alaplapokba pakoljuk a Zambezi processzorokat, vajon ugyanazt a teljesítményt és ugyanazt a tuningpotenciált kínálják-e, mint amit egy Socket AM3+-os alaplapba helyezve elvárhatunk tőlük. A lista néhány érdekességet is tartalmaz: a felsorolásban találunk 760G-s lapkakészlet köré épülő Socket AM3+-os alaplapot is, amellyel a gyártó a belépő szintű megoldások piacát kívánja majd célba venni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap