Z77-es ECS alaplap Thunderbolt porttal

Az ECS egy érdekes, jól felszerelt Z77-es alaplappal rukkolt elő.

Z77-es ECS alaplap Thunderbolt porttal

Az ECS új, Black sorozatú alaplapja szilárdtest kondenzátorokra alapoz és minőségi komponensekből épül fel, amelyek hosszú élettartamot és maximális stabilitást garantálnak a rendszer számára. A tuningbarát termék egyszerű, ám de hatékony tuningolhatóságáról a BIOS-on belül helyet foglaló ECS MIB X gondoskodik, amely letisztult kezelőfelülettel áll a felhasználók rendelkezésére. Jó hír, hogy az alaplap esetében a szokásosnál háromszor vastagabb aranyréteget használt a gyártó a különböző csatlakozásokhoz, így a processzorfoglalat, a memóriafoglalatok és a bővítőhelyek élettartama a megszokottnál jóval hosszabb. Az egyes alaplapok ezzel együtt egy komoly teszten is átesnek, amelynél az egyes példányok 72 órán át, 50 Celsius fokos környezetben zajló teszteken kell, hogy hibátlanul helytálljanak. A Black sorozat forgalomba kerülő tagjai ezeket a teszteket teljesítették, így az ECS Nonstop minősítést is megkapják.

Az Intel LGA-1155-ös processzorfoglalatba illeszkedő Sandy Bridge és Ivy Bridge központi egységeit fogadó alaplap négy darab memóriafoglalattal érkezik, amelyekben akár 32 GB-nyi DDR3-2800 MHz-es memóriamodul is elhelyezhető. Az alaplap természetesen XMP támogatást is kínál.

A bővítőhelyek között három darab PCI Express x16-os slot lapul, amelyek Sandy Bridge processzor alkalmazásakor 2.0-s, Ivy Bridge sorozatú processzor használatakor pedig 3.0-s szabvánnyal üzemelnek. Az alaplap tökéletesen alkalmas háromutas SLI és CrossfireX multi-GPU konfiguráció építésére. Rajtuk kívül a repertoárban két darab PCI Express 2.0 x1-es slot is helyet foglal, sőt, még egy Mini PCI Express x1-es slotot is kapunk, ami mSATA modulokat is fogad.

SATA portokból összesen 5 áll rendelkezésre: kettő SATA 6 Gbps-os, három pedig SATA 3 Gbps-os szabványra alapoz. A portokhoz RAID 0,1,5,10, valamint Intel Smart Response Technology támogatás természetesen ezúttal is jár. A rendszer mSATA alapú SSD meghajtók alkalmazására is lehetőséget ad, hála az mSATA/Mini PCI Express 2.0 x1 slotnak.

A deszkán összesen négy darab USB 3.0-s portot találunk, ezek közül kettő a hátlapon, kettő pedig kivezetés formájában az alaplapon helyezkedik el. USB 2.0-s portokból nyolc áll rendelkezésre – négy a hátlapon, négy pedig kivezetések formájában az alaplapon. A szürke USB portok támogatják az ECS EZ Charger eljárását, így a

hozzájuk kapcsolt mobil eszközök akkumulátora kényelmesen és gyorsan feltölthető.

Az új alaplap nyolccsatornás Realtek ALC892-es HD audió vezérlőt alkalmaz, Gigabites Ethernet vezérlőből pedig egy Realtek 8111E modell teljesít rajta szolgálatot. A videó kimenetek között ezúttal egy HDMI és egy D-Sub port lapul, de a kínálatban optikai audió kimenetet is találunk. A Thor Ultra Protection jóvoltából a VGA, LAN, HDMI és USB portok védettek a statikus elektromosság okozta veszélyekkel szemben, ami különösen száraz környezetben jelenthet nagyobb problémát. Az alaplap a felsoroltak mellett egyékbként bekapcsoló- és reset gombot, valamint Debug LED kijelzőt egyaránt tartalmaz.

 

Az új deszka az ECS legfrissebb UEFI alapú BIOS-át alkalmazza, amely EZ BIOS névre hallgat és grafikus felhasználói kezelőfelületet biztosít a felhasználók számára, ahogy az a fenti videón is látható.

A tuningosok számára is ideális választásnak minősülő ECS Z77H-A5X Deluxe hamarosan megjelenik az üzletek polcain, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy a termék pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward