YouTube Music, a Google új zenei szolgáltatása

A Google az ellenfeleitől merítve hozta létre az új platformot, és most mindent belead, hogy sikert érjen el. Még a YouTube Red esetében is történt egy komoly változás.

YouTube Music, a Google új zenei szolgáltatása

A Google több alkalommal is nekifutott már a zenei szolgáltatásoknak, de eddig nem sok sikerrel járt. A vállalat most ismét egy új streaming megoldást alkotott annak érdekében, hogy megpróbálja felvenni a versenyt az Apple Music-kal és a Spotify-jal. Emellett pedig a cég bejelentette a YouTube Premiumot, ami lényegében a YouTube Red helyét veszi át – drágábban.

A YouTube Music szinte minden tekintetben a Spotify nyomdokain indul el, majdhogynem lemásolta a vállalat a piacvezető konkurensét. A Music többféle módon biztosít majd hozzáférést a YouTube adatbázisában szereplő zenékhez. A felhasználók hallgathatják majd ingyenesen is a szolgáltatást, de elő is fizethetnek rá. Akik nem szeretnének havidíjat leszurkolni a YouTube Music-ért, azoknak reklámokat fog bejátszani a zenék között a szolgáltatás. Ha azonban valaki befizet a YouTube Music Premium tagságra, akkor nemcsak, hogy eltűnnek a zenefolyamot megszakító reklámok, hanem letöltési lehetőségre is jogosultságot szerez. Az okostelefonokon pedig még nagyobb lesz ennek a jelentősége, ott ugyanis csak ettől kezdve lehet majd úgy hallgatni a dalokat, hogy a háttérbe van küldve az applikáció – ez pedig egy zenelejátszónál elvárható dolog.

Galéria megnyitása

A YouTube Music hallgatható lesz böngészőn keresztül, kapott egy teljesen új applikációt, és ami még nagyon fontos: van asztali kliens is hozzá, így, akik számítógépen szeretnék élvezni, azoknak sem kell feltétlenül a szolgáltatás honlapját használni. A szolgáltatáson belül több ezer zenéhez lesz az embereknek hozzáférése, számolni lehet előre összeállított lejátszási listákkal, remixekkel, komplett albumokkal, koncertfelvételekkel, és persze akár a videoklippekhez is hozzá lehet majd férni. A legtöbb zenestreaming megoldás esetében konstans minőséget próbálnak nyújtani a hallgatóknak, de a YouTube Music esetében egyelőre nem esett szó arról, hogy ilyen tekintetben mire kell számítani.

A Google mesterséges intelligenciát is használni fog annak érdekében, hogy a YouTube Music a lehető legjobb élmény tudja biztosítani. A vállalat elmondása szerint a rendszer képes lesz olyan zenék felfedezésére, amik a fióktulajdonosok ízléséhez idomulnak, már a főoldalon dinamikusan változó ajánlások várják majd a felhasználókat. A keresővel pedig akár úgy is meg lehet majd találni zenéket, ha csak annyira keres az ember, hogy „az a hipster dal, amiben fütyülnek”, vagy egy adott szövegrészt is be lehet gépelni, azt is fel tudja majd kutatni a rendszer.

Galéria megnyitása

A YouTube Music május 22-én indul. De mi a helyzet az árazással? Nos, a YouTube Music egy hónapra 10 dollárba fog kerülni. A szolgáltatásból egyelőre nincsen családi csomag és egyéb kedvezményes lehetőségekről sem esett szó, egyetlen „díjcsomag” van. Ami itt érdekesség, hogy akik előfizetők Google Play Zene esetében, azok kapnak hozzáférést a YouTube Music-hoz is. Egyelőre a Play Zene nem megy sehová, még megtartja a vállalat, de nem adunk neki sok időt, aligha fog megtartani két szolgáltatást ugyanarra a célra a Google.

A YouTube Music az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Új-Zélandon, Mexikóban és Dél-Koreában indul el először. Az következő hetekben pedig Ausztriában, Kanadában, Dániában, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Írországban, Olaszországban, Norvégiában, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Svájcban és az Egyesült Királyságban is elérhetővé válik majd. Sajnos arról nincs információnk, hogy Magyarországra mikor juthat el, azonban a music.youtube.com/coming-soon oldalon fel lehet iratkozni értesítőre, akinek az érdeklődését felkeltette a YouTube Music, így azonnal értesülhet róla, ha hazánkban is hozzáférhetővé válik.

Galéria megnyitása

A másik fontos bejelentés, hogy megszűnik a YouTube Red, és a jövőben a YouTube Premium veszi át a helyét. A YouTube Premium sajnos többe fog kerülni, a korábbi 10 helyett 12 dollárt kell majd érte leszurkolni havonta. Viszont, akik eddig 10 dollárért előfizettek a Redre, egészen addig élvezhetik ezt a díjat, amíg fut az előfizetésük. Ezért a pénzért a felhasználók megkapnak mindent, amit a YouTube Music Premium előfizetők, továbbá nekik már a videókat is reklámok nélkül fogja biztosítani a vállalat, és a YouTube alkalmazást is a háttérbe tudják majd küldeni, sőt mi több, le is tölthetnek, meg persze hozzáférhetnek minden YouTube Originals tartalomhoz. Ez utóbbi kapcsán a Google ígéretet tett arra, hogy folyamatosan növelni fogja az eredeti sorozatok és filmek számát – most még igencsak szegényes a kínálat.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

arrow_backward arrow_forward
Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward