YouTube Leanback: Google TV-re készen, reklámokkal

Az egyes nagyvállalatok, azaz a Logitech és a Sony már bemutatták saját megoldásaikat Google TV témában: a cégek set-top-box készülékkel, televíziókkal és Google TV támogatással ellátott Blu-ray lejátszókkal képviseltetik magukat a piacon. A hardveres újdonságok ellett most már egy szoftveres újítás is napvilágot látott, amely kifejezetten a Google TV szolgáltatás használatára lett optimalizálva.

YouTube Leanback: Google TV-re készen, reklámokkal

Az egyes nagyvállalatok, azaz a Logitech és a Sony már bemutatták saját megoldásaikat Google TV témában: a cégek set-top-box készülékkel, televíziókkal és Google TV támogatással ellátott Blu-ray lejátszókkal képviseltetik magukat a piacon. A hardveres újdonságok mellett most már egy szoftveres újítás is napvilágot látott, amely kifejezetten a Google TV szolgáltatás használatára lett optimalizálva.

A szóban forgó megoldás nem más, mint a YouTube Leanback szolgáltatása, amely ezen a nyáron mutatkozott be. Ennek a szolgáltatásnak az a lényege, hogy egy leegyszerűsített, a gyártó szavaival élve "televízió barát" kezelőfelületet biztosít a felhasználók számára, amellyel kényelmesen és gyorsan elérhetőek a népszerű videó megosztón tárolt mozgóképek. A Leanback segítségével a kiválasztott videót azonnal teljes képernyős módban, nagy felbontásban tekinthetjük meg, a kezelőfelületen pedig billentyűzettel navigálhatunk és akár keresgélhetünk is a videók között - áll a hivatalos leírásban.

A Leanback a napokban egy nagyobb frissítésen esett át, így a szolgáltatás most már tökéletesen kompatibilis lesz a Google TV alapú megoldásokkal, sőt, ezzel együtt néhány újítást is elhelyeztek benne a fejlesztők. A frissített Leanback jóvoltából most már bármilyen YouTube videó megtekintésére lehetőség lesz, beleértve a jogvédett tartalmakat is, természetesen reklámokkal.

A YouTube Leanback névre keresztelt weboldala asztali- vagy mobil számítógépről is elérhető, így aki kíváncsi rá, hogy ez a megoldás pontosan mennyiben más, mint a hagyományos YouTube szolgáltatás, az a saját szemével is könnyedén meggyőződhet róla.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward