Xtore MobilRAID: hordozható, biztonságos adattárolók

Az Xtore egy új hordozható adattároló rendszert mutatott be, amellyel kifejezetten a professzionális szintű, HD videók és különböző audió anyagok vágásával foglalkozó felhasználókat, illetve azokat célozzák meg, akik nagymennyiségű adattal dolgoznak, amelynek biztonságos tárolására és esetenként hordozására is szükség van, mindezt lehetőleg nagy adatátviteli sebesség mellett, amit sokszor még a nagyteljesítményű mobil munkaállomások sem tudnak biztosítani.

Xtore MobilRAID: hordozható, biztonságos adattárolók

Az Xtore egy új hordozható adattároló rendszert mutatott be, amellyel kifejezetten a professzionális szintű, HD videók és különböző audió anyagok vágásával foglalkozó felhasználókat, illetve azokat célozzák meg, akik nagymennyiségű adattal dolgoznak. Közülük is azokat, akiknek fontos a biztonságos tárolás és az, hogy hordozható legyen az adattárolójuk.

A gyártó a fent említett felhasználói csoportokat veszi célba RAID támogatással is ellátott termékeivel, amelyek a MobilRAID családban foglalnak helyet. A termékek a RAID támogatásnak köszönhetően megfelelő adatbiztonsággal, kis méretüknek köszönhetően pedig könnyű hordozhatósággal állnak a felhasználók rendelkezésére. A MobilRAID családban a hatlemezes 6Te és a kétlemezes 2Te modellek kapnak helyet. A 6Te esetében találkozhatunk majd olyan modellel, amelyen egy USB 2.0-s és egy eSATA port van jelen, de a készülék USB 2.0-s és FireWire 800-as porttal szerelt verzióban is a boltok polcaira kerül. A 6Te modellek ezen kívül Ethernet portot is tartalmaznak majd, amellyel webböngészőn keresztüli menedzsmentre és adataink hálózaton keresztül történő elérésére is lehetőség lesz, mint ha csak egy egyszerűbb NAS-t használnánk. A szerkezet a gyártó szerint 240 MB/s-os folyamatos adatátviteli sebesség biztosítására is képes. A 2Te egységek már háromféle változatban érkeznek: az első modell egy eSATA és egy USB 2.0-s, a második egy USB 2.0-s és egy FireWire 800-as, míg a harmadik példány egyetlen USB 3.0-s porttal büszkélkedhet.

A hordozható adattároló rendszerek egy LCD kijelzővel is fel vannak szerelve, amelyen hasznos információkat tekinthetünk meg a rendelkezésre álló tárhellyel és az eszköz működésével kapcsolatban. A MobilRAID 6 Te esetében a gyártó hat darab 2,5 hüvelykes merevlemez helyet kínál, amelyekbe igény esetén akár SSD meghajtók is könnyedén beszerelhetőek. A 6Te változat alap esetben hat darab 2,5 hüvelykes formátumú, 500 GB-os adattároló kapacitást kínáló Western Digital merevlemezzel kerül forgalomba, ára pedig 2850 dollár lesz. A két darab 3,5 hüvelykes merevlemez fogadására képes 2Te modell két darab 1 TB-os Western Digital merevlemezzel érkezik, ára pedig 985 dollár magasságában fog elhelyezkedni. A termékek hazai forgalmazásával kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward