XP-t az OLPC-kre!

Számos ország azért utasítja el az OLPC program XO laptopját, mert az nem Windows operációs rendszerrel működik. Éppen ezért a Microsoft úgy döntött, hogy kifejleszt egy olyan verziót az XP-ből és a hozzá tartozó Office-ból, ami egyenesen futtatható egy 2GB-os SD kártyáról.

XP-t az OLPC-kre!

Számos ország azért utasítja el az OLPC program XO laptopját, mert az nem Windows operációs rendszerrel működik. Éppen ezért a Microsoft úgy döntött, hogy kifejleszt egy olyan verziót az XP-ből és a hozzá tartozó Office-ból, ami egyenesen futtatható egy 2GB-os SD kártyáról. Ennek megfelelően meg is győzték az OLPC illetékeseit, hogy gondoskodjanak az ehhez szükséges kártya-rekeszről. Várhatóan a következő hónapban kezdődnek az alaposabb tárgyalások az OLPC-vel, az újfajta gépek indítása pedig elvileg valamikor június után várható.

És hogy mi a trükk? Amerikában vagy Kanadában senki, még az Adj-Egyet-Kapsz-Egyet (Give One, Get One) program kvázi-emberbarát résztvevői sem kaphatnak ilyen laptopokat. Mivel azonban a másolásvédelmi eljárások valószínűleg nem lesznek túlságosan erőteljesek, ezért valószínűsíthető, hogy a megjelenését követő néhány napon belül már az internet "árnyasabb zugaiban" is elérhető lesz a rendszer - az pedig tény, hogy egy SD kártyáról bootolható Windows a világ "fejlettebb" részén is sokaknak jól jöhet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward