Xiaomi Redmi 3 Pro – egy kis finomhangolás

A Redmi 3 Pro variánsa már 3 GB RAM-ot nyújt 150 dollár alatt, és van benne ujjlenyomat-olvasó is.

Xiaomi Redmi 3 Pro – egy kis finomhangolás

A Xiaomi egyre népesebb mobilkínálattal rendelkezik, ezúttal például egy újabb belépő konfigurációval ismerkedhetünk meg, ami természetesen sokkal jobb képességekkel bír, mint amire az ára alapján számíthatna a vásárló más esetben. A Redmi 3 Pro lényegében egy kisebb vérfrissítésnek tekinthető, ami az apró változtatásokat követően szinte hibátlannak ígérkezik.

A Redmi termékvonal legfrissebb tagja egy szolidabb, 5 hüvelykes megjelenítővel érkezik. A készülék HD panele optimális képminőséggel szolgál majd mindenféle körülmények mellett; legyen szó például erős napsütésről, jól látható lesz a kijelző tartalma. A mobilon a bekapcsolás után az Android 5.1 üdvözli a felhasználókat, de persze ember legyen a talpán, aki itt ráismer a Lollipop operációs rendszerre, ugyanis a Xiaomi a saját fejlesztésű MIUI grafikus felületet alkalmazza majd ezúttal is. A MIUI az évek során az egyik legfejlettebb androidos megoldássá nőtte ki magát, de persze a felhasználók valószínűleg így is jobban örültek volna már az Android 6.0 alapnak – talán majd egy frissítés keretében. A telefon kamerafronton egy 5 és egy 13 megapixeles egységet küld harcba, az előbbi lencserendszere F/2.2-es rekesznyílással dolgozik, az utóbbi pedig F/2.0-s, és ehhez egy LED-es villanó is kapcsolódik. Minden tekintetben megfelelő minőségű fotók készítésére lesz alkalmas az eszköz, és a videós képességeit illetően sem érheti szó a ház elejét, hisz 1080p támogatást nyújtanak a képalkotók.

A Qualcomm egyik nyolcmagos központi chipje, az MSM8939v2 lapul a Redmi 3 Pro belsejében. A Snapdragon 616 besorolású lapkával sokszor találkozhattunk már az elmúlt időszakban, így már azt is tudjuk, hogy a sebesség tekintetében jók a kilátások. Ráadásul a Redmi 3 amúgy sem szerény RAM-mennyisége itt még tovább növekedett, és 2 helyett már 3 GB áll a rendszer rendelkezésére, ezáltal még zavartalanabbul működik majd az egész gépezet. A mobil háttértárának kapacitása sem marad a régiben, ugyanis a Pro már 32 GB-tal szolgál a jövendőbeli vásárlóknak, amit természetesen még tovább bővíteni is lehet. A kapcsolati képességeket tekintve nem villant maradandót az olcsó masina, a 4G LTE hálózati modem mellett ugyanis csak egy FM rádió említhető extraként. Nagy kár, hogy a Xiaomi még nem kapott rá az NFC „ízére”, de talán lassan ők is előállnak egy mobilfizetési rendszerrel, és akkor elkerülhetetlenül ezzel is elő kell hozakodniuk. A készülék egyébként Dual-SIM-es, de ez minden más Redmire is igaz, szóval erre számítani lehetett.

A vállalat már a Redmi 3 esetében is alumíniumot alkalmazott a burkolat kialakításakor, így nem meglepő, hogy ez a termék is fémruhát öltött. Viszont ezúttal egy teljesen egyszerű felületről van szó, nem úgy, mint a Redmi 3-nál, ami a rengeteg apró befúrással egy kellemes textúrázottságot biztosít, ez pedig nemcsak jól nézett ki, hanem jobb fogást is nyújtott. No, de ha már a hátlapnál tartunk, akkor van itt olyan érdekesség, ami miatt a Redmi 3 Prónál is érdemes elidőzni egy kicsit. A költséghatékony okostelefon már egy ujjlenyomat-olvasót is kapott; a biometrikus szenzor révén pedig úgy varázsolható biztonságossá a telefon, hogy nem kell állandóan jelszavakat irkálni vagy jelkódokat rajzolni a kijelzője. A szerkezet maradt ugyanakkora, mint a Redmi 3, ami egyúttal azt is jelenti, hogy nagyon sok kiegészítő passzol már most hozzá. Az üzemidőre biztosan nem lehet majd panasz, hiszen egy 4100 mAh-s akkumulátor lapul a burkolata alatt, ami több napig is vidáman fogja ellátni energiával a mobilt. A gépezet színskáláját ezúttal szürke, ezüst és arany kivitelek alkotják.

A Xiaomi Redmi 3 Pro ajánlott fogyasztói ára a hazájában, Kínában 900 jüan, ami átszámolva jelenleg kb. 140 dolláros összegnek felel meg, szóval még a 150 dolláros lélektani határ alatt mozog a készülék. A forgalmazása április negyedikén kezdődik, a vállalat ekkor rendezi meg a Mi Fan Fesztivált, így ez a készülék lesz a rendezvény egyik sztárja.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward