Xbox SoC specialista ex-AMD-s szakembert szerződtetett az Intel

Az Xbox sorozatban használt SoC egységek fejlesztését felügyelő szakemberre tett szert az Intel.

Xbox SoC specialista ex-AMD-s szakembert szerződtetett az Intel

Az Intel rengeteg szakember csábított magához az elmúlt hónapok során annak érdekében, hogy a vállalat beléphessen a videokártya-piacra, ahol az integrált megoldásoktól egészen az adatközpontokba szánt gyorsítókártyákig bezárólag minden területet le szeretne fedni, beleértve a játékosoknak szánt megoldások szegmensét is. Az új csapatban számos korábbi AMD-s alkalmazott tevékenykedik, mind például Raja Koduri, Jim Keller, vagy éppen Devon Nekechuck. Az impozáns gárda nemrégiben egy újabb taggal bővült, ugyanis John Sell is az Intelhez igazolt át.

Galéria megnyitása John Sell A szóban forgó szakember 2005 és 2019 között az Xbox játékkonzolok SoC egységeivel kapcsolatos mérnöki munkákat irányította, így egyebek mellett a Scorpio és a Scarlett SoC egységek fejlesztésén is dolgozott.

Pályafutása egyébként 1980-ban indult a Ridge Computers társalapítójaként, majd kiemelkedő mérnökként folytatódott története az Apple-nél 1988 és 1992 között. Utána a 3DO gárdáját is erősítette 5 évig, majd az AMD-hez igazolt át 8 évre, ahol a CPU és GPU architektúrák fejlesztésével foglalkozott. Innen a Microsofthoz vezetett az útja 2005-ben, ahol egészen az elmúlt hónapig dolgozott, főként az Xbox sorozattal kapcsolatos munkákon.

Az Intelnél Raja Koduri beosztottjaként folytathatja karrierjét, feladata pedig a Core and Visual Group irányítása lesz, méghozzá alelnöki pozícióban. John Sell egyebek mellett az architektúrákra és a biztonsággal kapcsolatos innovációkra koncentrál majd, azaz alighanem abban is szerepet kap, hogy az oldalcsatorna-támadásokat lehetővé tevő sérülékenységekre frappáns válaszok szülessenek.

Mivel azonban egy igen komoly szakértelemmel, rengeteg tapasztalattal rendelkező munkaerőről van szó, aki egyebek mellett az új Scarlett SoC egységen is dolgozott, nincs kizárva, hogy néhány különleges feladatot is rá fognak bízni a nem is oly távoli jövőben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap