X2 Syrius: a sarkára állított számítógépház

A Syrius belsejében mindig 45 fok van – már ami a hardverkomponensek dőlésszögét illeti.

X2 Syrius: a sarkára állított számítógépház

A holland X2 egy különleges, sarkára állított számítógépházat készített, ami a Syrius nevet kapta, belsejében pedig mindig 45 fokos a hardver – legalábbis, ami a dőlésszöget illeti. Dizájn terén inkább az AMD-sek szívét dobogtathatja meg a termék, ugyanis a fekete belsőhöz piros és ezüst lapokat kombináló külsőt társítottak, a jobb és bal oldallap pedig átlátszó, hála a színezett edzett üveglapoknak.

A Syrius adatlapja szerint a ház 24 centiméter széles, 69 centiméter hosszú és 74 centiméter magas, üresen pedig 26 kilogrammot nyom a mérlegen, azaz elsőre megdöbbentően nagynak és súlyosnak tűnik. A ház vázát 0,6 milliméter vastag acéllapok adják, hátoldalán masszív alumínium fogantyúkat helyeztek el, az oldallapok szerepét betöltő színezett és edzett üveglapok pedig 4 milliméter vastagok. A nagy és nehéz ház talpaként funkcionáló alsó tálca természetesen gumilapokat is kapott – ezek a csúszás-biztos, bútor- és padló-kímélő elhelyezésről gondoskodnak.

Belül egy óriási alaplaptálca található, ami akár egy E-ATX formátumú alaplapot is fogad, plusz szerelőablakkal, valamint kábelmenedzsmentet segítő gumírozott kivágásokkal is rendelkezik. A 8 PCI bővítőhellyel felszerelt újdonság maximum 430 milliméter hosszú bővítőkártyát fogad, processzorhűtő terén pedig 180 milliméter a magasság-limit.

A hivatalos adatlap szerint két darab 5,25 hüvelykes, hat darab 3,5 hüvelykes és két darab 2,5 hüvelykes bővítőhely várja az adattárolókat, a fotók alapján azonban csak két darab 3,5 hüvelykes és két darab 2,5 hüvelykes bővítőhely áll rendelkezésre – pontosabban ennyi ismerhető fel. A tápegység egy külön kamrában foglal helyet, ahol hatékonyan elrejthetőek a kábelek – és a 3,5 hüvelykes HDD keretek is itt találhatóak.

A ház előlapja és tetőlapja mögött három-három 120 milliméteres ventilátor fér el, de akár 360 milliméteres hőleadó radiátorban is gondolkodhatunk, amennyiben kompakt folyadékhűtő szett beépítése a cél. Extraként a ház hátlapjára is szerelhető egy 120 milliméteres ventilátor – gyárilag viszont egyetlen légkeverőt sem kapunk, így legalább ízlésünknek és pénztárcánknak megfelelően válogathatunk.

Az előlapi portok a tetőlap felső sarkába kerültek – ezek között két USB 3.0-s és USB 2.0-s portot, valamint egy fejhallgató kimenetet és egy mikrofon bemenetet helyeztek el. A különleges dizájnnal büszkélkedő X2 Syrius októberben kerül az üzletek polcaira, ára pedig 260 euró lesz. Gyártója 2 év jótállást vállal majd a termékre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward