Windowsos újdonságokat mutatott be az Allview

A 7 és 10 colos készülékek rendkívül kedvező áron kerül a boltokba, a nagyobbik pedig igen jól felszerelt.

Windowsos újdonságokat mutatott be az Allview

A legtöbb forgalmazóhoz hasonlóan az Allview az Androidnak szentelte korábban a termékpalettáját, ám egy ideje már egyre több Windowst és Windows Phone-t futtató készülékkel állnak elő. Ezúttal is windowsos megoldásokról hullott le a lepel, amik főleg az árukkal szeretnének hódítani.

Az Allview legfrissebb táblagépeinek a Microsoft még bemutató rendezvényt is szervezett, amire Bukarestben került sor, hiszen egy romániai székhelyű forgalmazóról beszélhetünk. A két tablet közül az egyik a kicsi, könnyen hordozható masina szerepét tölti be, a másik meg már egy netbookká alakítható hibrid lesz, ami sokkal inkább próbál megfelelni az univerzálisabb igényeknek. Mindkettő Windows 8.1 operációs rendszerrel lett ellátva, mely még további extrákkal is fel van vértezve. A Wi7 és a Wi10N kelléktárából nem hiányzik az egy évre szóló Office 365 előfizetés, valamint előre van telepítve Skype is, amivel könnyedén folytathatnak videóhívásokat a felhasználók. Végül az is kiemelendő nevük mellett, hogy jár melléjük nem kevesebb mint 1 TB online tárhely a Microsoft OneDrive rendszerében.

Allview Wi7

Költséghatékony táblagépekről lévén szó, bizony mindegyiknél lesz olyan dolog, amivel meg kell tanulni együtt élni. Vegyük először közelebbről szemügyre a kisebbik készüléket, ami egy 7 hüvelykes megjelenítővel lett ellátva. Az alkalmazott panel felbontása mindössze 1024 x 600 képpontos, így be kell érni 170 PPI-s pixelsűrűséggel, és alkalmazott technológia sem IPS, csak TN+Film, úgyhogy ne számítsunk széles látószögekre. A 194 x 107 x 9.7 milliméteres vonalak közé szorított készülék egy egyszerű vonalvezetésű házban lakik, aminek a hátoldala széles letöréseket kapott, így kellemes lehet kézben tartani. A Wi7 mindössze 284 grammot nyom, így ha valamire, a súlyára biztosan nem lehet majd panasza a vásárlóknak. Két kamerával vértezték fel, előre egy VGA, hátra pedig egy 2 megapixeles megoldás került. Sajnos LED-es villanó nincs a kelléktárában, azonban ha videózni kell, akkor derekasan helytáll. Az alacsony felbontású kamera ellenére Full HD felvételek készíthetőek vele, ami azt jelenti, hogy videózásnál a szenzort teljesen ki tudja használni.

A tabletben egy 22 nm-es Intel Atom Z3735G teljesít szolgálatot. Ez a chip négy processzormaggal van ellátva, amelyek alapból 1,33 GHz-es órajelen működhetnek, de ha csak két szálon van terhelés, ez az érték átmenetileg még az 1,83 GHz-et is elérheti. A grafikus feladatokért egy Intel HD Graphics (Intel Gen7+) egység felel. A rendszernek be kell érnie mindössze 1 GB-nyi memóriával, ami azért a Windows 8.1 mellett nem adhat okot túl nagy bizakodásra. Sajnos még a tárhely esetében is spórolósra vették a figurát a tervezők, hiszen a Wi7 kapacitása mindössze 16 GB-osra lett szabva. Ez önmagában persze nem is volna kevés, ám a Windows mellett alig marad ebből valami, így a legtöbb esetben szükség lehet egy microSD kártyára is (maximum 32 GB támogatott). A gép kapcsolati képességeit figyelembe véve nem tartogat semmi érdekeset, van benne 802.11 a/b/g/n előírásoknak megfelelő Wi-Fi és Bluetooth 4.0 modul is. Az újdonság energiaellátásáról egy mindössze 2400 mAh-s akkumulátor hivatott gondoskodni, ami manapság már egy 5 hüvelykes okostelefon esetében sem lenne sok. Nem meglepő módon a szerkezet mindössze 3 órán át bírja egy töltéssel folyamatos nyomkodás mellett, így hosszabb utaknál jól be kell osztani a tartalékait.

Allview Wi10N

Az Allview másik eszköze már egy 10,1 colos magjelenítőnek ad otthont, ami viszont a minőség tekintetében nem jelent előrelépést. Az alkalmazott kijelző felbontása csak 1280 x 800-as, ezáltal a pixelsűrűsége megáll 149 PPI-nél, valamint ezúttal is TN+Film technológiás panelről van szó, így a színhűsége és a betekintési szögei sem éppen kiemelkedőek. Az előlapon még felbukkan egy VGA kamera is, mely a videóhívások esetén tehet jó szolgálatot. A Wi10N-nel 2 megapixeles fényképeket lehet majd csinálni, videózáskor pedig Full HD támogatással szolgál. A főkamera mellett nincs segédfény, így a sötétebb helyeken nem lesz érdemes munkára fogni. A hangzása egészen jónak ígérkezik, ugyanis két erőteljes sztereó hangkeltővel látták el a készüléket a mérnökök. A 258 x 173 x 10,3 milliméteres térfogatú táblagép 625,7 grammot fog magában nyomni, és szerencsére már egy sokkal izmosabb telepet kapott, mint a testvére: a hátlap mögött egy 6000 mAh-s egység tevékenykedik. Ennek köszönhetően az üzemideje jelentősen megnövekedett a Wi7-hez viszonyítva.

A Wi10N belsejében ugyanazt láthatjuk, mint a Wi7-nél. Egy Intel Atom Z3735G munkálkodik benne 1 GB-nyi rendszermemóriával, valamint 16 GB microSD-vel bővíthető háttértárral karöltve. A hasonlóságok sora ráadásul folytatódik még a kapcsolati képességeit figyelembe véve is. Ennek megfelelően a nagyobbik táblában Bluetooth 4.0 modul, illetve 802.11n szabványú WLAN képviselteti magát. Ami különlegessé teszi ezt a terméket, az az alján található csatlakozósor, amire a dokkolható billentyűzet kerülhet, ugyanis a Wi10N noteszgéppé alakítható néhány másodperc alatt. A gombsornak köszönhetően kényelmesen lehet rajta akár több ezer soros dokumentumokat is gépelni, ráadásul az alsó rész át is fordítható, ilyenkor pedig állványként funkcionál a QWERTY billentyűzet. Ezzel együtt a csomag tömege kereken 1100 grammra nő, vagyis azért jelentős plusz súly a klaviatúra, de egy átlagos netbookkal így is simán fel fogja venni a versenyt.

Az Allview Wi7 már elérhetővé vált, míg a Wi10N esetében még csak az előrendeléseket gyűjtik – elvileg ez is befut novemberben. A kisebbik táblagépet már 70 eurós ajánlott fogyasztói árért cserébe haza lehet majd vinni, míg a jobban felszerelt, nagyobb képátlóval rendelkező táblagépért pedig 200 eurót kérnek majd el. Összességében elég kompromisszumosra sikerültek az új gépek, de az árukat elnézve ez talán elfogadható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward