Windows Phone Store – túl a 200 ezren

A Microsoft mobilos platformján is egyre több alkalmazásból válogathatnak az érdeklődők. És a vásárlási formák száma is nő.

Windows Phone Store – túl a 200 ezren

A Windows Phone piactere 2010. október 21-én nyitotta meg a kapuit a nagyérdemű előtt. A Microsoft tehát már több mint három éve várja a különböző fejlesztők munkáinak gyümölcsét. Robbanásszerű növekedésről itt nem számolhatunk be, de így is szépen gyarapodik az alkalmazások száma.

A Windows Phone Store a történetét még Windows Phone Marketplace néven kezdte meg. A vállalat csak később döntött úgy, hogy teljesen megreformálja az addigi piacteret, és ennek eredményeként nemcsak a felhasználói felület alakult át gyökeresen, hanem a neve is megváltozott. A vérfrissítés nem hozott végül akkora változást, mint amekkorára számítottak, de azt látni, hogy jót tett a rendszernek a frissítés. Az első százezres mérföldkövet 2012 júniusában sikerült lefektetniük, a másodikra pedig már tudjuk, hogy másfél évet sem kellett várni. Ha ilyen ütemben haladnak, akkor talán még 2014-ben átléphetik a 300 ezres határt is.

A Microsoft az ünnepek alkalmával ajándékkártyákat is kereskedelmi forgalomba bocsátott, hogy ezzel is felpezsdítsék a keresletet. Összesen 41 régióban, 100 üzletláncnál lesz fellelhető nem kevesebb mint 100 millió dollár értékben olyan utalvány, amit az alkalmazásbolt felületén költhetünk majd el. Remek ajándék lehet egy ilyen ajándékkártya például a fiatalabb generáció tagjainak, akiknek sokszor nehéz megfelelő meglepetést találni.

Mindezek mellett persze továbbra is tagadhatatlan, hogy óriási a hátrányuk a Google Play Store-ral és az Apple App Store-ral szemben, de a Microsoft örömmel hirdeti, hogy a legfontosabb alkalmazások java már náluk is elérhető. A Google és az Apple alkalmazásboltjai korábban is indultak, mint a Microsoft megoldása, de jóval sikeresebb utat is tudhatnak maguk mögött. Mind az App Store, mind pedig a Play Store átlépte az elmúlt hetekben, hónapokban az egy milliós applikációkínálatot, ami egészen elképesztő. Ezzel együtt a lebonyolított forgalomban is magasan vezetnek a Windows Phone előtt, de egyelőre a Microsoft már a mostani mérföldkővel is elégedett. A redmondiak látszólag belenyugodtak a lassú, de stabil növekedésbe, és már ennek megfelelően gondozzák a Windows Phone platformot.

A Windows Phone Store mostanra világszerte 190 országból várja a látogatókat, ami bizony szép eredmény a komótosan növekedő rendszertől. Valamint immáron a felhasználók is jóval aktívabbak lettek, mint a korábbi években, így már naponta több mint 12 millió sikeres tranzakciót hajtanak végre – áll a Microsoft beszámolójában.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward