Windows Phone 8 "Portico" frissítést kaptak a Lumiák

A Nokia Lumia 920 és a Lumia 820 is megkapja azt a frissítést, amit a Microsoft Portico kódnéven készített el. A csomag javításokat és új képességet is hoz.

Windows Phone 8 "Portico" frissítést kaptak a Lumiák

A Portico frissítést nem a Nokia csúcsmodelljei kapták meg először, hanem a HTC WP8-as zászlóshajója a 8X. Az új verzió olyan fontos hibajavítást is hoz, mint a folyamatos, stabil Wi-Fi kapcsolat. Itt egészen pontosan arról van szó, hogy amikor a képernyőzárat aktiválták, a WLAN hálózatot egyszerűen eldobták a készülékek, és mobilnetre váltottak.

Mostantól ez már nem jelent majd gondot. A PR1.1 viszont nem csak a Wi-Fi stabilitásán javít, hanem a Bluetooth-én is. A hálózatok kezelése is jobb lesz, mivel mostantól a csatlakozások gyakorisága szerint lesznek rendezve a pontok. Az új képességek listáján főleg az üzeneteinkkel kapcsolatos újítások szerepelnek. Mostantól lehetőség lesz több címzettnek egyszerre válaszolni, azok az SMS-ek pedig, amik nem értek célba, automatikusan mentésre kerülnek. A fogadott üzeneteket szerkesztést követően továbbíthatjuk mások felé, és már megjelent a nem fogadott hívásra válaszoló SMS is, az iOS mintájára.

A Nokiák esetében némi extra is van a Porticoban, a Lumia 820 és a Lumia 920 ugyanis némi kamera tuningra is számíthat a frissítést követően. A vállalat kevesebb elmosódott képet ígér nappali fényviszonyok mellett, vagyis a záridőn csiszolhattak a finnek a jobb teljesítmény érdekében. Arról egyelőre nem esett szó, hogy az FM rádió aktiválásra került-e, de vélhetően erre még várnunk kell sajnos.

A Windows Phone 8 új verziója OTA (Over-the-Air) érkezik majd, ennek megfelelően stabil kapcsolat mellett bárhol elvégezhetjük a telepítését. Arra viszont ügyeljünk a telefonunk épségének érdekében, hogy megfelelő töltöttségi szint mellett kezdjünk a műveletbe. A friss rendszer lassan fog terjedni, a cég márciusig juttatja el minden eszközre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward