Windows 8-as táblagép a Gigabyte-tól is

Az S10M az Intel Bay Trail platformjára alapoz, SSD-t vagy HDD-t használ, és opcionálisan akár 3G támogatással is elérhető lesz.

Windows 8-as táblagép a Gigabyte-tól is

A Gigabyte nemrégiben mutatta be U21MD névre keresztelt konvertibilis táblagépét, amelyről egyik korábbi hírünkben már írtunk, most azonban fény derült arra is, milyen újdonsággal veszi célba a gyártó a klasszikus felépítéssel rendelkező windowsos táblák szegmensét.

Gigabyte S10M

A szóban forgó újdonság az S10M típusjelzést viseli és egy 10,1 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel érkezik. Az érintőkijelző 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel, mögötte pedig az Intel Bay Trail platformja foglal helyet. A SoC szerepét egy 1,46 GHz-es Celeron N2805-ös központi egységre bízták, amely két processzormagot, illetve egy Intel HD Graphics sorozatú integrált videó vezérlőt tartalmaz. Rendszermemóriából maximum 4 GB-nyit kaphat az újdonság, az adatok tárolásáról pedig SSD vagy HDD gondoskodhat: előbbi esetben 64 GB-os, 128 GB-os vagy 256 GB-os, utóbbiban pedig 320 GB-os, 500 GB-os vagy 1 TB-os adattároló kapacitás állhat rendelkezésre, természetesen választásunktól függően.

Gigabyte S10M

Az S10M fedélzetén egy 1,3 megapixeles webkamera, illetve egy SD memóriakártya-olvasó is lapul, a csatlakozók között pedig egy D-Sub és egy HDMI videó kimenet, illetve egy USB 3.0-s port és egy USB 2.0-s port sorakozik. A kínálatból a fejhallgató kimenet és a mikrofon bemenet sem hiányzik, a lehető legjobb hangzásról pedig két, egyenként 1,5 wattos terhelhetőségű beépített hangszóró gondoskodik.

Gigabyte S10M

A 14,94 milliméter vastag táblán találunk még Gigabites Ethernet portot, Bluetooth 4.0-s vezérlőt és 802.11 b/g/n típusú WiFi vezérlőt is, sőt, opcionálisan akár még 3G támogatás is elérhető lesz. A Windows 8.1-es operációs rendszerrel ellátott, azaz x86-os asztali alkalmazások futtatására tökéletesen alkalmas táblagép hamarosan megjelenhet kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre rejtély, pontosan milyen alapáron válik elérhetővé.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward