Windows 8-as tábla AMD alapokon, kivehető akksival

A Fujitsu egy kikapcsolódásra és játékra egyaránt alkalmas, AMD Z-60-as APU egységgel ellátott táblával rukkolt elő.

Windows 8-as tábla AMD alapokon, kivehető akksival

A Stylistic Q572-es modell egy 10,1 colos képátlójú LCD érintőkijelzővel ellátott megoldás, amelyben az AMD nemrégiben bemutatott Z-60-as APU egysége teljesít szolgálatot. Ez az APU egység 4,5 wattos TDP-vel bír és Radeon HD 6250-es videó vezérlőt tartalmaz, ahogy arról egyik korábbi hírünkben már részletesebben is beszámoltunk.

A Fujitsu állítása szerint a friss tábla kiválóan alkalmas munkára, illetve kikapcsolódásra. A termék az ARM alapú megoldásokkal ellentétben alkalmas PC-s szoftverek futtatására, de ezzel egy időben kikapcsolódásra is használható, hála a benne lapuló, remek teljesítményt kínáló GPU-nak. A Stylistic Q572 ezeken felül számos olyan szolgáltatást is kínál, amelyek fontosak lehetnek az üzleti felhasználók számára: ilyen a TPM (Trusted Platform Module) támogatás és a hardveres adattároló-titkosítás lehetősége. A repertoárban ezek mellett Smart Card kártyahely és ujjlenyomat-olvasó is jelen van.

Maga a 10,1 colos érintőkijelző matt felülettel érkezik és 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A megjelenítő természetesen nem TN+Film, hanem IPS alapokon nyugszik, fényerőssége 400 CD/m2-es, kontrasztaránya pedig 500:1 értéket képvisel. A kapacitív érintőkijelző akár a tízujjas gesztusok lekövetésére is képes, de emellett érintőcerurzával is használható, így könnyedén jegyzetelhetünk vele, illetve segítségével elláthatjuk az egyes dokumentumokat aláírásunkkal is. Az újdonság maximum 4 GB-nyi DDR3-1600 MHz-es rendszermemóriával kérhető, az adatok tárolásáról pedig többféle mSATA adattároló is gondoskodhat, kezdve a 256 GB-os adattitkosítás nélküli példánytól egészen a hardveres adattitkosítással operáló 128 GB-os Opal TCG vagy 128 GB-os FDE modellig. A tábla Gigabites Ethernet vezérlővel, Realtek ALC269-es HD audió vezérlővel, valamint opcinális 3G/4G támogatással érkezik. Persze a kínálatból a WiFi adapter és a Bluetooth adapter sem hiányzik.

A Windows 8-as, illetve Windows 8 Pro operációs rendszerrel felvértezett tábla HD felbontású előlapi kamerával és egy 5 megapixeles hátlapi kamerával érkezik – utóbbi rendelkezik autofókusszal és alkalmas Full HD felvételek készítésére is. A friss tábla egy USB 3.0-s és egy USB 2.0-s porttal, HDMI videó kimenettel, valamint egy SD/SDHC/SDXC memóriakártya-olvasóval kerül a boltok polcaira. A 820 grammos Q572 kivehető akkumulátorral érkezik, azaz az energiaforrás a mai trendekkel ellentétben könnyedén cserélhető, ami sokak számára lehet kedvező hír. A 273,5 x 176 x 13,9 milliméteres mérettel rendelkező tábla akkumulátora egyetlen töltéssel nagyjából hétórányi üzemidőt biztosít.

A Fujitsu Stylistic Q572 hamarosan megjelenik az üzletek polcain. Az egyelőre nem derült ki, hogy a termék pontosan mennyibe kerül majd, de mivel a Windows 8 rajtára már nem kell sokat várni, így remélhetőleg erről a részletről is hamarosan lehullhat a lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward