Windows 8 alapú táblagépet tervez a Nokia

A Nokia is szeretne már a táblagépek piacából egy szeletet kihasítani, de sajnos eddig erre nem volt megfelelő eszköze, most viszont egy komoly koncepcióval álltak elő. A készülék ugyan nem biztos, hogy ilyen formán meg is fog jelenni, de a vállalat minden porcikáját pontosan kidolgozta, így a Windows 8 hiányán kívül semmi nincs, ami ennek útját állná.

Windows 8 alapú táblagépet tervez a Nokia

A Nokia is szeretne már a táblagépek piacából egy szeletet kihasítani, de sajnos eddig erre nem volt megfelelő eszköze. Most viszont egy komoly koncepcióval álltak elő. A készülék ugyan nem biztos, hogy ilyen formán meg is fog jelenni, de a vállalat minden porcikáját pontosan kidolgozta, így a Windows 8 hiányán kívül semmi nincs, ami ennek útját állná.

A tervezett tábla a Nokia bevált kialakítását vinné tovább ebben a kategóriában is, így egy enyhén átszabott polikarbonát külsőt kapna. A kijelző átlója hasonlóan az Apple-höz 9,7 hüvelyk lenne, viszont ez 1280 x 800 pixeles felbontással kecsegtet, ráadásul ClearBlack AMOLED technológiával. A belbecs nem éppen egy izomkolosszus ilyen szinten, de úgy tűnik, hogy ennyi is elegendő lehet a Windows 8 alá a Nokia szerint, egy Qualcomm MSM8255T-ről van szó. A Lumia Coffe fedélzetén két kamerát találunk, egy 2 megapixeleset a kijelző mellett, és egy 5 megapixeles felbontásút a hátlapon a komolyabb fotók, vagy videók készítésére. Adatkapcsolati téren minden van, amire szükség lehet, WLAN, Bluetooth, GPS és HSPA támogatás is jelen lesz, bár ezekkel kapcsolatban pontosabbat nem tudni egyelőre.

A Nokia Lumia Coffe Tab minden bizonnyal komoly vetélytársat jelentene a többi piaci résztvevő számára, ugyanis rengeteg márkahű vásárlójuk van, akik biztosan tárt karokkal fogadnák az eszközt, és a Windows 8 számára is nagy lökést adna, hiszen a friss terméknek mindig nehéz az első lépéseknél.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward