Windows 8.1 lehet a Windows Blue végleges neve

A Windows Blue elnevezés a jelek szerint csak munkanév, a végleges elnevezés pedig várhatóan a Windows 8.1 lesz.

Windows 8.1 lehet a Windows Blue végleges neve

Az elmúlt hetek pletykái, illetve hírei alapján már tudunk egyet s mást a Microsoft következő nagy dobásáról, amely Windows Blue kódnév alatt fut. A Windows 8-hoz készülő, teljesen ingyenesen letölthető funkcióbővítő-csomagérkezésére még elég sokat kell várni, az viszont biztató, hogy a csomag ütőképes újításokkal teszi vonzóbbá az olykor-olykor keményebben is kritizált Windows 8-at.

A ZDNet egyik munkatársa, Mary-Jo Foley most egy újabb darabbal járult hozzá a nagy Windows Blue kirakóshoz, így a kép végre kezd egyre jobban összeállni. Azt már eddig is sejthettük, hogy a Windows Blue elnevezés sokkal inkább tekinthető munkanévnek, mint az új funkcióbővítő-csomag végleges nevének - ezt erősíti a legfrissebb hír is. A ZDNet munkatársának informátorai azt is elárulták, milyen elnevezésre számíthatunk: a Microsoft illetékesei végső döntésként Windows 8.1 névvel látták el az új csomagot.

Galéria megnyitása
Windows Blue, azaz Windows 8.1

A fenti elnevezés elsőre szokatlannak és furának tűnik, ám ha górcső alá vesszük a Microsoft eddigi stratégiáját, egyből találhatunk is egy remek példát az efféle eljárásra. Korábban a Microsoft a Windows Phone 7 esetében is azt választotta, hogy a friss szoftver érkezésével továbbra is megtartja a Windows Phone 7 márkanevet, így az új változat a Windows Phone 7.5-ös nevet kapta (majd később jött ki még nagyobb számú verzió is).

Ez a gyakorlat most asztali fronton, a Windows 8 esetében is megismétlődni látszik, ugyanis a Windows 8-as márkanév-alap megmarad, az csak kismértékben egészül ki. További érdekesség, hogy a Windows 8.1 Mary-Jo Foley informátorai szerint idén augusztusban éri el a gyártásra kész állapotot. Korábban maga a Windows 8 is augusztusban nyerte el gyártásra kész állapotát, majd október végén meg is jelent - jó eséllyel a Windows 8.1 esetében is hasonló ütemterv valósul majd meg.

Amennyiben így lesz, úgy a Windows 8.1 a Windows 8 első születésnapján érkezhet meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap