Windows 8.1-gyel és jobb megjelenítővel érkezik az Iconia W4

Az Acer újdonsága jelentősen megújult hardvert kínál változatlan áron az Iconia W3 utódjául.

Windows 8.1-gyel és jobb megjelenítővel érkezik az Iconia W4

Az Acer volt az első, aki komolyabban rászánta magát a teljes értékű Windows rendszerrel szerelt táblagépek költségeinek lentebb faragására, és ennek eredményeként született meg az Iconia W3. A 8 hüvelykes megjelenítőjével ez a készülék nyáron került a boltok polcaira, de gyártója máris utódot állított neki, immár hivatalosan is megérkezett a W4.

Az Iconia termékcsalád legújabb sikervárományosának bemutatását kezdjük a megjelenítőnél, ami bizony az Iconia W3 első feltűnésekor a leginkább sarkalatos pont volt. Az újdonság előlapját kitöltő panel 8 hüvelykes, IPS technológiával dolgozik és 1280 x 800 képpontos a felbontása. A megjelenítő élethű színvilága, magas fényereje és széles betekintési szögei a Zero Air Gap technológia (nincsen légrés az LCD a panel között, így végeredményben jobban olvasható lesz, mert kevésbé tükröződik) használatával válik tökéletessé. Emellett az előlapon egy 2 megapixeles kamerával nézünk farkasszemet, amelynek köszönhetően HD minőségben folytathatunk videócsevegéseket. Ha fotózni szeretnénk – bár alapjáraton egy táblagép egyáltalán nem erre való –, akkor sem kell csalódnunk, a hátlapon ugyanis egy 5 MPixeles modul kapott helyet. LED villanó sajnos nincs a repertoárjában, így a fotózási lehetőség csak jó fényviszonyok mellett aknázható ki maradéktalanul.

Az eszköz sebességért egy negyedik generációs Intel Atom chip felel. Az Acernél feltehetően az Atom Z3740 alkalmazása mellett döntöttek, mely ebben az esetben 1,33-1,86 GHz-es órajelen üzemelő processzormagok kvartettjét foglalja magában. A grafikus munka felelőse egy továbbfejlesztett Gen7 Intel HD Graphics, ami Clear Video HD támogatással is fel van vértezve. Az izmos SoC 2 GB-nyi rendszermemória társaságát élvezi a "motortérben". A háttértárat figyelembe véve két különböző változat közül választhatunk: van 32 és 64 GB eMMC NAND Flash egységet tartalmazó; valamint a microSD kártya befogadására képes slot sem hiányzik, így még tovább bővíthetőek is.

Az Acer Iconia W3-nak gondja volt a súlyával is. Nos, a W4 ilyen téren is előrelépést jelent, hiszen csaknem 100 gramm fogyás után már csak 415 grammot nyom, és közel egy milliméterrel vékonyabb is lett – ez 10,75 mm-re emelkedik ki a síkból. Az előrelépés ugyan nem volt hiábavaló, de a hasonló méretű androidos és iOS-es tabletekkel továbbra sem fog versenyre kelni. A vaskos házba egy ismeretlen kapacitású telepet szereltek, a várható üzemidőt azonban nem rejtették véka alá. Szerencsére ez a legkevésbé sem lett volna indokolt: egyetlen feltöltést követően 10 órán át internetezhetünk, videózás közben meg 8 órát lehet vele átvészelni. Az operációs rendszer személyében a frissen megjelent Microsoft Windows 8.1 tetszeleg már, és a gép ára tartalmazza az Office Home & Student 2013 Edition programcsomagot is.

A fejlesztés során az Acer mérnökei arra is gondoltak, hogy megfelelő extrákkal lássák el a terméküket. Az egyedi kiegészítőkkel például az új táblagépünk védelméről gondoskodhatunk majd. A Crunch Cover névvel illetett tokból többfajta pozícióhoz illeszkedő állványt hajtogathatunk az Iconia W4-nek. Ezzel szemben a Crunch Keyboard Cover pont annyival tud többet, amiről a neve is tanúbizonyságot tesz, tehát egy QWERTY billentyűzetet is magában foglal – ez Bluetooth-on kapcsolódik a W4-hez. Mindkét kihajtható fedőt mikroszálas textillel vonták be, ami eléggé szokatlan, de a legkevésbé sem kellemetlen tapintást kölcsönöz a 8 colos gépnek. Ezeken felül készül még egy érintőtoll is hozzá, mely megkönnyíti a vezérlést, valamint egy extra akkumulátort is kilátásba helyeztek (ennek a kapacitása ismeretlen).

Az Acer Iconia W4 alapjáraton 330 dollárt fog kóstálni, ennyiért kapjuk kézhez a 32 GB-os tárhellyel szolgáló variánst. Amennyiben nagyobb háttértárat szeretnénk, újabb 50 dollárt kell a kasszánál hagyni, vagyis 64 GB-tal már 380 dollárba kerül a vas. A forgalmazást a tengerentúlon fogják megkezdeni, egyelőre nem tudni, hogy hozzánk mikor érkezik meg a gép.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward