Windows 8.1-es táblából asztali PC egy ötletes dokkolóval

A Plugable Pro 8 dokkolót pont erre találták ki, igaz, mivel USB 2.0-s kapcsolatot használ, néhány limitre sajnos fel kell készülni.

Windows 8.1-es táblából asztali PC egy ötletes dokkolóval

Az Intel Bay Trail SoC egységeinek köszönhetően már több olyan tábla is készült, amelyek igen könnyűek és ezzel együtt meglehetősen kompaktak is. Az újdonságok érintőkijelzője azonban nem valami ideális tradicionális asztali alkalmazások kezeléséhez, ám ha egeret és billentyűzetet is csatlakoztathatnánk hozzájuk, egyből javulna a helyzet. Itt jön képbe a Plugable Pro 8 dokkoló állomása, ami pont az említett probléma megoldására született.

A dokkoló Micro USB kapcsolaton keresztül csatlakozik az adott táblához, és meglehetősen sok portot kínál: jelen van rajta négy darab USB 2.0-s csatlakozó, egy mikrofon bemenet és egy fejhallgató kimenet, egy DVI-I videó kimenet, illetve egy Ethernet port is. Hab a tortán, hogy a dokkoló a táblához csatlakozva nem csak extra portokat kínál, de a tábla akkumulátorának töltését is elvégzi. Az egyedi áramkör egy trükköt is bevet: csatlakoztatásnál a gyári töltő jelét szimulálja, mielőtt az USB portot host módba kapcsolná.

Persze néhány megkötés azért van. A külső kijelzők maximum 1080p-s felbontás mellett üzemelhetnek, az Ethernet port maximális adatátviteli sávszélessége pedig 100 Mbps. Mivel a dokkoló egy USB 2.0-s porton keresztül kapcsolódik a rendszerhez, külső adattár csatlakoztatásakor nem számíthatunk túl komoly sebességekre. A koncepció azért még ütőképes, főleg, hogy a külső kijelző a tábla kijelzőjével egy időben használható, igaz, csak kiterjesztett asztal módban, klón mód sajnos nem áll rendelkezésre.

A Plugable Pro 8 dokkoló gyártása éppen most kezdődik, hála a sikeresen záruló Kickstarter projektnek. A kész termékek szállítása novemberben indulhat meg, egy-egy ilyen dokkoló pedig 90 dollárért lesz kapható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward