Windows 7: túl a 150 milliomodik licencen

A Windows 7 hivatalos megjelenését követő néhány hét után egyértelművé vált, hogy az operációs rendszer messze népszerűbb lesz, mint elődje, a rendkívül sokat kritizált Windows Vista. Ez a tény egyáltalán nem minősült meglepetésnek, hiszen már a béta verziók megjelenésekor is tisztán látszott, hogy nagy érdeklődés övezi a friss operációs rendszert.

Windows 7: túl a 150 milliomodik licencen

A Windows 7 hivatalos megjelenését követő néhány hét után egyértelművé vált, hogy az operációs rendszer messze népszerűbb lesz, mint elődje, a rendkívül sokat kritizált Windows Vista. Ez persze nem volt nagy meglepetés, hiszen már a béta verziók megjelenésekor is tisztán látszott, hogy nagy érdeklődés övezi a friss operációs rendszert.

A Microsoft legfrissebb összesítése szerint eddig nem kevesebb, mint 150 millió Windows 7 licenc talált gazdára, ami annyit jelent, hogy eddig átlagban valamivel több, mint 7 licencet értékesítettek minden egyes másodpercben, mióta a Windows 7 megjelent. Ez az adat nem több, mint érdekes statisztika, de a tény akkor is tény: a Windows 7 ennek a teljesítménynek köszönhetően a világ leggyorsabban fogyó operációs rendszere lett, már ami az értékesített licencek mennyiségét jelenti, ugyanis a 150 millió licenc 244 nap alatt talált gazdára. A gyártó arról nem adott információt, hogy ebben a mennyiségben benne vannak-e az előrendelések és az ingyenes frissítési lehetőséget biztosító kuponok.

Ezzel egy időben a Microsoft beszámolója szerint a Windows 7 az üzleti felhasználók körében is igen nagy népszerűségnek örvend: a cégeknek nagyjából 75%-a gondolkodik a jelenlegi operációs rendszer Windows 7-re történő cseréjén.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward