Windows 7 hat helyett öt változatban

Annak ellenére hogy sokat kritizálták a Vistát a sok különféle változat miatt, a Microsoft továbbra is ugyanennyi verzióban tervezi piacra dobni a Windows 7-et.

Windows 7 hat helyett öt változatban

Eleint úgy nézett ki, hogy mindenhol legalább hat különböző verzióban fog megjelenni a redmondi vállalat új operációs rendszere, azonban elsősorban két változatra fognak koncentrálni, a Home Premium-ra és Professional-ra, mivel valószínűleg ez a két változat fogja kitenni az eladások 80 százalékát.

Ha a Microsoft csak két változatra fókuszál, akkor egyáltalán miért törődik egyáltalán a maradék néggyel? - tehetnénk fel a kérdést. Bill Veghte, a Microsoft alelnöke ezt azzal indokolja, hogy a vállalat sok helyen ad el Windowst így több helyen is meg kell felelnie egyszerre. A fejlődő piacoknak például olcsóbb Windows-ra van szükségük, nekik szánjuk a Starter és Home Basic változatokat - nyilatkozta Veghte.

A Starter csupán három alkalmazást futtathat egyszerre, a Home Basic-et pedig kifejezetten a fejlődő országoknak szánják mivel ez gyakorlatilag egy olcsó alapkiszerelés. A következő lépcsőfok a Home Premium, itt már megtalálható az Aero felület, Media Center valamint képes érintőképernyővel is együttműködni a rendszer. A Professional változatra már távoli asztali kapcsolattal tudunk csatlakozni, illetve megtalálható benne a Mobility Center valamint tartalmaz egy Prezentációs módot is. Az Enterprise csak volume licenccel lesz megvásárolható, tehát elsősorban iskolák és nagyvállalatok fogják előszeretettel alkalmazni. A fent felsoroltakon kívül ez a változat rendelkezik még a BitLocker titkosító képességgel is. A piramis legtetejét az Ultimate foglalja el, ez gyakorlatilag mindent magában foglal.

[bold]

UPDATE[/bold]: A Microsoft most jelentette be, hogy a Home Basic változatot nem fogja piacra dobni, valamint azt is közölte, hogy az egyes változatok piramisszerűen fogják egymást követni a képességek szempontjából (a fentebb lévő változat teljes mértékben tartalmazni fogja az alatta lévő változatok összes funkcióját). Így például a Professional, Enterprise és az Ultimate is tartalmazni fogja a Media Centert csak úgy, mint a Home Premium.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward