Windows 7 béta 1: gyorsabb mint a Vista és az XP?

A ZDNet.com egyik szerkesztője kíváncsi volt arra, hogy hogyan teljesít a Windows 7 első bétaváltozata a Vistához és XP-hez képest.

Windows 7 béta 1: gyorsabb mint a Vista és az XP?

Ahogy arról már hírt adtunk, amikor kiszivárgott a Windows 7 bétája a ZDNet egyik szerkesztője, Adrian Kingsley-Hughes azonnal nagyító alá helyezte, és gyorsan megosztotta kezdeti tapasztalatait. Most pedig a rendszer sebességéről írja meg véleményét.

A teljesítmény-teszthez rögtön két asztali konfigurációt használt. Az egyik egy 2,4 GHz-es AMD Phenom-alapú rendszer 4 GB memóriával és ATI Radeon 3850 grafikus vezérlővel, a másik pedig egy kétmagos, 2,2 GHz-es Intel Pentium E2200 NVIDIA GeForce 8400 GS videókártyával és 1 GB RAM-mal.

Persze mivel még bétaváltozatról van szó, erősen változthat az operációs rendszer stabilitása és teljesítménye, de az eredmények már valamennyire képet adhatnak a végleges rendszerről. A tesztek is ennek megfelelően lettek kiválogatva: nem szintetikus-algoritmusok, hanem valós életben is előforduló ténykedéseket vett alapul a vizsgálatában a szerző. Ilyen például fájlok megnyitása, mozgatása, tömörítése, valamint rendszer- és szoftvertelepítés, bootolás/leállás ideje. A 32-bites Windows 7 build 7000-rel szemben a szintén 32-bites Windows Vista SP1 és Windows XP SP3 állt.

Az eredményeket szubjektíven vizsgálta a szerző, az operációs rendszereket egymáshoz képest vizsgálta és helyezte sorrendbe. Ezek szerint a Windows 7 messze felülmúlja a másik két rendszert teljesítményben és sebességben. A táblázatokat nem vesszük át teljesen, aki kíváncsi rá az itt tekintheti meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward