Windows 7 2010-ben - interjú

Vajon a Windows 7 sikere túl fogja szárnyalni az XP-jét? - interjú Steven Sinofsky-val, a Windows 7 projekt vezetőjével.

Windows 7 2010-ben - interjú

Vajon a Windows 7 sikere túl fogja szárnyalni az XP-jét? - interjú Steven Sinofsky-val, a Windows 7 projekt vezetőjével.

A Windows 7 projekt vezetését Jim Allchin kezdte, azonban a helyét most Steven Sinofsky vette át. Első lépésként megszigorította a titoktartást egészen addig, amíg a fejlesztés komolyabb stádiumba ér. A CNET-nek adott interjújában Sinofsky egy kis betekintést nyújt a Microsoft 2010-ben várható operációs rendszerébe.

Sinofsky finoman megjegyezte, hogy a csapata tanult a Windows Vista hibáiból. "A Windows Vista-val kapcsolatos tapasztalataink nagyon fontos részt töltenek be a Windows 7 tervében." Sinofsky emellett korlátozni szeretné a hamis információk megjelenését, és biztosítani szeretné a vásárlókat, hogy az operációs rendszerrel kapcsolatos híresztelések helyesek lesznek.

A fejlesztés vezetője emellett megerősítette, hogy a Windows 7 kiadása "három évvel a Windows Vista általános megjelenése után várható", ami rövidebb fejlesztési periódust jelent, mint ami a Vista és XP között volt. Emellett Sinofsky tagadta Bill Gates azon állításának helyességét, miszerint jövőre béta formájában már megkaparinthatjuk a Windows 7-t.

A hardverek növekedő komplexitása nem negatív, hanem pozitív dolog Sinofsky szerint. Azt elismeri, hogy szükség van az alap interfészek újratervezésére, szerinte a Vista grafikus interfésze a sikeres újratervezés egyik példája.

További meghajtóprogram-kompatibilitások nem lesznek bemutatva a Windows 7-ben - közölte Sinofsky. Ez a Windows Vista munkája volt. Azt állítja, hogy a Windows 7 kernelje a Windows Server 2008-énak a továbbfejlesztése, ami pedig a Vista-ból indult ki. További információk a kernelről: "A Windows Server 2008-ban megtalálható memóriavezérlés, hálózati vezérlés, folyamatmenedzselés és biztonsági megerősítések továbbra is megtalálhatók lesznek. Igyekszünk egyszerre 32 és 64-bites változatokat kiadni hogy biztosítjuk a kompatibilitást, elsősorban a meghajtóprogramok terén."

Sinofsky azonban konkrét információk kiadása helyett bizonygatta: "Valójában a kompatibilitást fogjuk növelni, de biztosítani is fogjuk, hogy minden vásárló gazdagodjon a Windows 7-tel." A fenti állításokon kívül konkrét információkat nem kaptunk kézhez, se az új szolgáltatásokról, se a tervezési irányvonallal kapcsolatban. Az elkövetkező hónapokban reméljük több információt fog közre adni a Microsoft, egyelőre nem tehetünk mást, csak türelmesen várunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward