Windows 10-et futtató projektoron dolgozhat a ZTE

Valószínűleg a rendkívül jól sikerült Spro Plus modellt gondolhatja tovább a ZTE, erre a vállalat egyik munkatársa tett utalást.

Windows 10-et futtató projektoron dolgozhat a ZTE

A ZTE több „okosprojektort” is letett már az asztalra az elmúlt években, és nagyon úgy fest, hogy a vállalat továbbra is lát ezekben a készülékekben potenciált, mert a legfrissebb információk szerint már a következő terméken dolgoznak a szakemberek. Ezúttal viszont nem egy Android operációs rendszert futtató modell kerülhet terítékre.

A ZTE Spro család eddig három tagot számlál, és hamarosan a sor tovább bővülhet egy új eszközzel. A Windows Central szaklap alapján azonban már egy olyan masinán dolgozik a ZTE fejlesztőgárdája, ami a Windows 10 társaságában fog befutni. És nemcsak egy jobbára alaptalan pletykáról van szó, ugyanis maga Waiman Lam beszélt erről az opcióról (véletlenül utalt rá). A Windows Central jelentése szerint a ZTE mobil eszközeiért felelős alelnök azt is kikotyogta, hogy egy olyan készülékkel lehet számolni, ami a Spro Plus modell alapjait fogja kölcsönözni, de már a Windows 10 számára átalakított formában. Valószínűleg ez azt jelenti, hogy a hardveres környezet csak minimálisan változik.

A kínaiak legutóbbi okosprojektora már odáig ment a funkcionalitást tekintve, hogy gyakorlatilag egy komplett, egészen ütőképes táblagépet ötvöztek egy kivetítővel. A Spro Plus 8,4 hüvelykes, AMOLED technológiás, Quad HD felbontású panellel került bevetésre, a projektora pedig 1366 x 768-as képet tud a vászonra rajzolni 500 lumenes fényerővel a lézer-foszforos alapoknak köszönhetően. Mindössze 2,4 méteres távból 80 colos képet tud vetíteni, és akár 120 hüvelykes képátlót is képes elérni. A 12100 mAh-s akkumulátorának hála gyakorlatilag bárhol hosszú ideig (átlagos beállítások mellett 4 óra) lehet róla filmet nézni. Alapjában véve csak Wi-Fi-vel szolgál, de a ZTE készített 4G LTE képes kivitelt is, az előbbi egy Qualcomm Snapdragon 801 besorolású chipre lett bízva, az utóbbi pedig már egy Snapdragon 652-vel lett ellátva. Akár 128 GB-os tárhellyel is meg lehet venni a szerkezetet, de microSD memóriakártyával tovább bővíthető a rendelkezésre álló hely. Ráadásul a kompakt gép JBL hangrendszerrel (2 x 4 watt) érkezik, szóval nem lesz szégyenlős, ha hangot kér magának.

Az irodai munkát is bírja a Spro Plus.

A Spro Plus egy kiváló hordozható projektor, amit nagyon sokoldalúan lehet kihasználni már az Androiddal is, a Windows 10-zel pedig adott esetben még rugalmasabb lehet. A 4G LTE támogatásnak és az izmos telepnek köszönhetően akkor is számíthat rá a tulajdonosa, ha sokat utazik, és néha olyan helyen is kilyukad, ahol esetleg nem áll rendelkezésre Wi-Fi, vagy még hálózati áram sem. A Windows 10-et futtató modell pedig egy egérrel és egy klaviatúrával felvértezve még jobb kombinációt alkothat, mint az Android 6.0-val bemutatott készülék.

A ZTE a korábbi beszámolók alapján az első Spro modellből, valamint a Spro 2-ből összesen félmilliót értékesített; a Spro Plus pedig, mivel komoly előrelépést hozott, minden bizonnyal még keresettebb lehet. Ha pedig a vállalat tényleg megvalósítja a Windows 10-zel felvértezett eszközt, még komolyabb érdeklődő táborra tehet szert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward