Windows 10 12 hüvelyken: bemutatkozott a Miix 510

A Miix 510 többféle kivitelben jön. A kihajtható támasznak, a tollnak és a csatlakoztatható billentyűnek hála pedig könnyen hordozható és jól használható lesz.

Windows 10 12 hüvelyken: bemutatkozott a Miix 510

A Lenovo bár egy kicsit megkésve, de méltó ellenfelet szeretne állítani a tavaly bemutatott Surface Pro 4 modellnek, és árban a riválisa alá licitálna. A Miix termékcsalád esetében a Lenovo mindent bevetetett, ami csak a sikerhez kellhet, és a végeredmény kétséget kizáróan meggyőző lett. De lássuk, hogy a Lenovo a Microsoft megoldásával szemben is sikerrel száll-e ringbe.

A Miix 510 teljes egészében a Microsoft által papírra vetett receptet követi: egy 12 hüvelykes megjelenítővel ellátott táblagépet kapunk kihajtható hátoldali támasztóval, valamint csatlakoztatható gombsorral, és nem hiányzik a kelléktárából az érintőtoll sem. A készülék megjelenítője egészen pontosan 12,2 colos, 1920 x 1200 képpont népesíti be, IPS technológiát használ és 320 nites fényerővel tud ragyogni, ha a szükség úgy hozza, hogy napsütésben kell bizonyítania. A hatalmas kijelző védelméről megfelelően gondoskodott a Lenovo, Gorilla Glass teríti be az egész előlapot. A kihajtható rész többféle szögben lesz megállítható, ezáltal a felhasználók mindig a legoptimálisabb állásban használhatják a Miix 510-et. A kezelésének megkönnyítésére szolgáló aktív érintőceruza rendkívül érzékeny lesz, így biztosít majd olyan érzést, mintha csak egy toll lenne írás közben. Ez a kiegészítő 2048 nyomásszint megkülönböztetésére képes. A billentyűzet igazán jól sikerült, és magas minőségi szintet képvisel. A gombok rendelkeznek világítással és az egész fémből készült; a megfelelő csatlakozásról pedig a dupla zsanéros kialakítás gondoskodik.

A Lenovo többféle hardveres konfigurációban fogja kínálni a készüléket, de az IFA 2016 során rendezett bemutató alatt csak egy variánsról esett bővebben szó. A Miix 510 biztosan elérhető lesz a hatodik generációs Intel Core i7 processzorral szerelve, ami garantáltan lenyűgöző teljesítményt fog nyújtani minden helyzetben. A szerkezet megvásárolható lesz 8 GB-nyi LPDDR4 rendszermemóriával szerelve is, tárhely tekintetében pedig még 1 TB-os SSD-vel szerelt modellt is kilátásba lehet helyezni. Ráadásul a kettő USB csatlakozón keresztül (USB 3.0 és C-típusú) akár külső adathordozó is (és persze sok más egyéb eszköz) csatlakoztatható lesz hozzá, valamint van microSD kártya számára is hely. A kapcsolati lehetőségek tekintetében minden kivitel rendelkezik majd Wi-Fi-vel, ami a 802.11ac szabványnak is megfelel, valamint van Bluetooth 4.0 modul is. Ezen felül pedig opcionálisan a 4G LTE meglétével is számolni lehet, ami négyes kategóriájú lesz, vagyis 150 Mbps-os letöltési sebességet biztosíthat – ez főleg azoknak jöhet majd jól, akik sokat utaznak a munkájuk során, és elengedhetetlen számukra az internetkapcsolat.

A masinán a Windows 10 Home változata fut majd alapból, de valószínűleg lesz olyan kivitel is, amelynél már a Windows 10 Pro variánsa tűnik fel a színen. A táblagépnek az előlapján és a hátoldalán is megfigyelhető egy-egy kamera. A videóhívások bonyolítására szolgáló egység 2 megapixeles és HD minőségű kép továbbítására lesz képes a csevegések alkalmával, a főkamera pedig már 5 MPixeles és alighanem támogatja a Full HD mozgóképfelvételeket is. Sztereó hangrendszerrel lett felvértezve a Miix 510, és a Dolby szoftverét sem nélkülözi, ami igyekszik majd a lehető legjobb térhangzást kihozni az oldalsó hangszórókból. A masina 300 x 205 x 15.9 milliméteres vonalakkal határolható körül, a tömege pedig eléri az 1,25 kilogrammot, de ebben már benne van a fém gombsor is, egymagában a táblagép „csak” 880 gramm. A MiiX 510 akkumulátora 29 Whr teljesítményű, az üzemideje pedig nagyjából 7,5 óra lesz – persze ez biztosan függ majd a különböző konfigurációktól is.

A Lenovo ezzel a modellel tökéletes ellenfelet állított a Surface Pro 4-nek, ráadásul ha az árat is figyelembe vesszük, akkor bizony a Microsoft terméke felkötheti a nadrágját. A Lenovo Miix 510 600 dollárba (Európában 700 euró) kerül majd (nem a fent leírt képességekkel), viszonyításképpen a Surface Pro 4 alapkivitele 900 dollár, és meglehet, hogy a Lenovo fog erősebb hardvert felvonultatni. Az eszköz forgalmazása októberben indul majd, és a csomag tartalmazni fogja a gombsort, valamint a digitális tollat is – ezt a Surface Pro 4 nem mondhatja el magáról.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward