Winchester-méretű nettop Atom processzorral

Az izraeli CompuLab legújabb terméke, a fit-PC2 elnevezésű nettop PC olyan kicsi, hogy könnyedén elfér még a tenyerünkben is.

Winchester-méretű nettop Atom processzorral

Az izraeli CompuLab legújabb terméke, a fit-PC2 elnevezésű nettop PC olyan kicsi, hogy könnyedén elfér még a tenyerünkben is.

A vállalat korábban a fit-PC 1.0 és fit-PC Slim nevű nevű gépeivel hódított, melyek az AMD Geode LX800-as központi egységére alapulnak 256 vagy 512 MB memória társaságában. Az új, 101 x 115 x 27 milliméteres méretű fit-PC2 azonban már az Intel US15W lapkakészletére és az Intel Atom Z530-ra vagy Z510-re épülnek, melyek 1,6 és 1,1 GHz-en működnek. Ennek a váltásnak köszönhetően a gép jóval, akár 65 százalékkal kevesebbet fogyaszt, mint egy Atom N270-es és 945G-es nettop PC. Ráadásul beépített videógyorsítást is tartalmaz az US15W, így a HD-videók mindenféle akadály nélkül lejátszhatók a fit-PC2-n.

A gépben 1 GB-nyi 533 MHz-es DDR2-memória található, HDD-tárolóként pedig egy 2,5-hüvelykes SATA-s merevlemezt helyezhetünk el benne, de használhatunk microSD-kártyát is háttértárként. A grafikus gyorsításról az Intel GMA500-gondoskodik, ami akár 1920 x 1080 pixeles felbontású képet is tud megjeleníteni a HDMI-kimenetén keresztül. Van benne WiFi, vezetékes Ethernet-interfész, infravörös vevő, audió be- és kimenet valamint 6 darab USB 2.0-port.

A 370 gramm tömegű fit-PC2 alacsony terhelés esetén 6 W-ot, 1080p-s felbontású H.264-tömörítésű mozgókép lejátszása során 7 W-ot, teljes terhelés esetén 8 W-ot, készenléti üzemmódban pedig kevesebb mint 1 W-ot eszik. Operációs rendszerként választhatunk Windows XP Home SP3-mat vagy Ubuntu Linux-ot. Az alumíniumból készült teljesen hangtalan gép könnyedén felfüggeszthető akár egy monitor hátuljára, így még helyet sem foglal el az asztalunkon. 245 és 400 dollár közötti áron lesz kapható.

                                   

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward