Win8 béta februárban, App Store infók

A Microsoft illetékesei tegnap San Francisco-ban, egy rendezvény keretén belül árultak el néhány friss részletet a Windows 8-cal, illetve az új operációs rendszerhez tartozó alkalmazás áruházzal kapcsolatban.

Win8 béta februárban, App Store infók

A Microsoft illetékesei tegnap San Francisco-ban, egy rendezvény keretén belül árultak el néhány friss részletet a Windows 8-cal, illetve az új operációs rendszerhez tartozó alkalmazás áruházzal kapcsolatban.

Az információk alapján már biztos, hogy a Windows 8 béta változata 2012 februárjában érkezik, ami sokak számára lehet jó hír. Szó esett ugyanakkor a Microsoft alkalmazás áruházáról, a Windows Store-ról is, amely a Win8 bétájával együtt debütál majd és amely a Metro-stílusú alkalmazások egyetlen forrása lesz.

A Windows Store-ban helyet kapó Metro alkalmazások HTML5 és JavaScript programnyelveken készülnek. Ezek a szoftverek könnyen kezelhető, zökkenőmentes vezérlést kínáló felhasználói kezelőfelülettel érkeznek és nem kevesebb, mint 213 országban lesznek elérhetőek, összesen 100 nyelven. A Microsoft állítása szerint a Windows Store lesz az elsőszámú lehetőség az ingyenes és fizetős alkalmazások felfedezésére, de a felhasználók emellett internetes keresőkből és weboldalakon keresztül is megtalálhatják a számukra érdekes alkalmazásokat. A Bing például tartalmazza majd a teljes alkalmazás-katalógust, így segítségével könnyedén megtalálhatjuk majd azt az alkalmazást, amire éppen szükségünk van.

Az alkalmazások árai a tervek szerint 1,49 dollártól felfelé helyezkednek majd el, a készítők pedig az adott alkalmazásból befolyó bevétel 70%-át kapják meg. Amennyiben az alkalmazás 25000 dolláros, vagy annál nagyobb forgalmat generál, akkor a fejlesztő a bevétel 80%-át kapja. Annak érdekében, hogy a fejlesztők számára még érdemesebb legyen alkalmazásokat készíteni, a Microsoft egy nagyon rugalmas üzleti modellt alakít majd ki, ami lehetővé teszi az alkalmazásokon belüli vásárlást, valamint a harmadik féltől származó tranzakciós platform és bármilyen reklámplatform használatát.

A Microsoft 49 dolláros éves tagdíjat szed az egyedi fejlesztőktől, a cégeknek pedig 99 dolláros tagdíjat kell fizetniük, természetesen ugyancsak éves szinten.

A vállalat már el is indította a First App névre keresztelt programját, amelynek lényege, hogy a fejlesztőknek ingyenes alkalmazásokat kell készíteniük, amelyek közül a legjobb nyolc bekerül a legelső alkalmazások közé. Ezek az appok akkor válnak elérhetővé, amikor a Windows Store megnyitja virtuális kapuját.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward