Win7 újdonság: Kikapcsolható az IE8

Érdekes újításról számoltak be a Win7 legújabb, 7048-as tesztverziója kapcsán: az előző verziókkal ellentétben itt már arra islehetőség nyílik a "Windows Features" ablak keretein belül, hogy az ember kiiktassa az Internet Explorer 8-at is, ha úgy látja jónak.

Win7 újdonság: Kikapcsolható az IE8

Érdekes újításról számoltak be a Win7 legújabb, 7048-as tesztverziója kapcsán: az előző verziókkal ellentétben itt már arra is lehetőség nyílik a "Windows Features" ablak keretein belül, hogy az ember kiiktassa az Internet Explorer 8-at is, ha úgy látja jónak.

Maga a vezérlőfelület természetesen adott volt már a nyilvánosságra hozott bétaverzióban is, csak épp ez az opció ott és akkor még nem állt benne rendelkezésre. Maga a Microsoft ezt egyelőre még nem volt hajlandó kommentálni, de több, mint valószínű, hogy az Európai Unió ama határozata áll a háttérben, miszerint az IE8-at nem mellékelhetik a Win7-hez anélkül, hogy választási lehetőséget ne nyújtanának a felhasználónak, hogy kívánja-e használni azt, vagy sem.

Ez persze még mindig egy béta, így a végső változatig természetesen módosulhat is ez a megoldás - és kétségkívül fog is, mivel jelen formájában ez még csak annyit tesz, hogy az egyébként már telepített és működő Explorert semlegesíti. Mivel azonban ehhez két újraindításrá és egy konfiguráció-átállításra van szükség, így biztosra vehetjük, hogy ehhez a rendszer igen komoly átalakításokat hajt végre a háttérben, más megoldásokkal helyettesítve az eddig az IE8-hoz kapcsolt funkciókat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward