Win 10: Ezek a szolgáltatások tűnnek el vagy változnak meg

A Windows 10 frissítés érkezése elég sok dolgot megváltoztat, de nagyon drasztikus lépésektől azért nem kell tartani.

Win 10: Ezek a szolgáltatások tűnnek el vagy változnak meg

A Windows 10 rövidesen megjelenik, így a Windows 7, Windows 8 és Windows 8.1 felhasználók le is tölthetik ingyenes frissítés formájában. A frissítésre a megjelenéstől számított egy éven belül kell sort keríteni, ha ingyen szeretnénk hozzájutni a következő generációs operációs rendszerhez.

Noha a Windows 10-zel kapcsolatban már egy csomó fontos információról írtunk, egyvalami eddig kimaradt a körből, ez pedig nem más, mint az eltűnő vagy megváltozó szolgáltatások köre. Az nem meglepetés, hogy új operációs rendszer érkezése után esetenként driver inkompatibilitással, vagy nem támogatott hardverrel és szoftverrel találkozunk majd, de a változó szolgáltatások listája mellett sem mehetünk el szó nélkül.

A Microsoft tervei szerint akkor, ha Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate, Windows 8 Pro Media Center vagy Windows 8.1 Pro Media Center operációs rendszerről frissítünk Windows 10-re, a Media Center komponensnek búcsút kell intenünk. Fontos dolog az is, hogy DVD lejátszáshoz a Windows 10 esetében külön lejátszó szoftverre lesz szükség, a Windows 7 Desktop Gadgetek pedig nyugdíjazásra kerülnek.

Frissítések tekintetében arra lehet számítani, hogy a Windows 10 Home esetében a Windows Update teljesen automatikusan működik majd, a frissítések letöltését és telepítését csak Windows 10 Pro vagy Windows 10 Enterprise esetén lehet majd elhalasztani.

A Windows 7-es játékok közül a Solitaire (Passziánasz), a Minesweeper (Aknakereső) és a Hearts Games (Fekete Macska) a Windows 10 frissítés telepítése után eltűnnek. Helyüket a Microsoft Solitaire Collection és a Microsoft Minesweeper veszi át.

Azok, akik USB-s Floppyt használnak, a Windows 10 esetében Windows Update-en keresztül, vagy a termék gyártójának weboldaláról kell letölteniük az eszköz működéséhez szükséges drivert. Az utolsó változás, hogy telepített Windows Live Essentials esetén a frissítési folyamat részeként a OneDrive eltávolításra kerül, helyét pedig az inbox verziójú OneDrive kiadás veszi át.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward