Wifi-vel turbózik a Bluetooth 3.0

Véglegesítette a BSIG a Bluetooth 3.0 specifikációt, amelyet a hivatalos keresztségben még egy "+ HS" jelzővel is megtoldottak; ez a rendkívüli gyorsaságot (High Speed) hivatott jelképezni.

Wifi-vel turbózik a Bluetooth 3.0

Véglegesítette a BSIG (Bluetooth Special Interest Group) a Bluetooth 3.0 specifikációt, amelyet a hivatalos keresztségben még egy "+ HS" jelzővel is megtoldottak; ez a rendkívüli gyorsaságot (High Speed) hivatott jelképezni.

A grandiózus tempó pedig a korábban már sejttetett WiFi-kihasználásnak tudható be; abból indultak ki ugyanis, hogy mivel a legtöbb Bluetooth-os eszközön WiFi-is van, ezért célszerű lenne a valóban nagy igénybevételt jelentő adatátviteleket azon keresztül lebonyolítani, tehermentesítve így magát a Bluetooth-ot. Ennek köszönhetően egy hagyományos 802.11g-s kapcsolattal megtoldva 24Mb/s-es tempó is lehetséges.

A fentiekből természetesen adja magát az is, hogy Bluetooth és WiFi-kapcsolat így egyszerre, párhuzamosan működhet, kiegészítve egymást, mivel az egyes eszközök könnyen és gyorsan megtalálhatják egymást, és létrehozhatnak WiFi-kapcsolatot is.

Az első Bluetooth 3.0-ás készülékek feltehetően az idei év vége felé várhatóak; reménykeltő továbbá az is, hogy elvileg egyes, a jelenlegi 2.1-es Bluetooth-t használó készülékeket szoftveresen fel lehetne frissíteni 3.0-ára, de mivel ez várhatóan eléggé munkaigényes lesz, így a tényleges megvalósítása még kérdéses, ahogy a szabvány értelme is (pl. sok telefonban nincs Wifi csak BT).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward