WiFi-szintű lesz a Bluetooth 3.0

Közzétett pár érdekességet a 21-én érkező Bluetooth 3.0-áról a Bluetooth Special Interest Group; eszerint az új formátum olyan sebességnövekedést biztosít, ami már a WiFi szintjére emeli a Bluetooth-ot, megtöbbszörözve a 2.0-ás verzió 3Mb/s-es sebességét.

WiFi-szintű lesz a Bluetooth 3.0

Közzétett pár érdekességet a 21-én érkező Bluetooth 3.0-ról a Bluetooth Special Interest Group; eszerint az új formátum olyan sebességnövekedést biztosít, ami már a WiFi szintjére emeli a Bluetooth-ot, megtöbbszörözve a 2.0-ás verzió 3Mb/s-es sebességét.

Állításuk szerint az adatátvitel így olyannyira felgyorsulhat, hogy "pillanatokon belül" átmásolhatunk "teljes zenei könyvtárakat, egy teljes nyaralást felölelő fényképsorozatot, vagy akár egy egész DVD-t, egyetlen gombnyomásra, vezeték nélkül". Mondjuk ez a "teljes DVD" és a "pillanatok alatt" így együtt kissé meredeknek tűnik, de bízzunk benne, hogy nem csak reklámszövegről van szó.

Lehetőséget biztosít majd továbbá arra is, hogy a készülék automatikusan észlelhesse a közelében fellelhető többi eszközt, és amennyiben erre azok is alkalmasak, úgy közvetlen WiFi-kapcsolatot létesítsen velük, valamint az ún. Javított Energiavezérlő technikának köszönhetően a már létrehozott kapcsolatok akkor sem szakadnak meg, ha az egyik készüléket hirtelen zsebre vágják, vagy elteszik egy táskába.

Egyelőre ennyit tettek közzé, a további részletekkel most már elvileg megvárják a 21-ei hivatalos bemutatót, ahol egyben az új szabvány első támogatóit is megnevezik majd - bár az még kérdéses, hogy arra is fényt derítenek-e, hogy mikortól számíthatunk 3.0-s Bluetooth-ot használó tényleges termékekre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward