WHQL aláírással érkezik a legfrissebb Crimson driver

A jelek szerint a WHQL aláírás megszerzésén kívül semmi egyéb sem változott a 16.7.2-es béta driverhez képest, már ami a funkcionalitást és a hibajavításokat illeti.

WHQL aláírással érkezik a legfrissebb Crimson driver

Az AMD szoftverfejlesztői egy új Radeon Software Crimson Edition sorozatú drivert tettek elérhetővé, amely a 16.7.2-es verziószámot viseli. Az immár WHQL aláírással is rendelkező csomag első változata 8 nappal ezelőtt jelent meg, ám akkoriban még béta státuszú volt a szoftver, így aki emiatt nem akarta telepíteni, a friss kiadással már bátran megpróbálkozhat.

A hivatalos dokumentáció alapján az új driver gyakorlatilag ugyanazt nyújtja, mint WHQL aláírás nélküli társa. Természetesen ebben a driverben is helyet kapott a 16.7.1-es változat óta elérhető „Compatibility Mode” kapcsoló, ami segít a Radeon RX 480-as videokártyák fogyasztásának csökkentésében, így növeli a kompatibilitást, a teljesítmény alakulására pedig csak egészen minimális hatást gyakorol (ezt meg tudjuk erősíteni, kipróbáltuk és szinte hibahatáron belüli különbségeket mértünk). A Doom Vulkan API módjának támogatása is elérhető az új driverben, csak úgy, mint a régiben, így az Async Compute és a Shader Intrinsics funkciók jóvoltából gyorsul a játék futtatása.

Az új driver Windows 7 SP1, Windows 8.1 és Windows 10 operációs rendszerekhez érhető el, természetesen 32-bites és 64-bites változatban egyaránt. A driver a Radeon HD 7700/7700M sorozatú modellektől felfelé minden asztali és mobil Radeon videokártyát támogat, letöltéséhez pedig ide kell ellátogatni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward