WhatsApp: nem foglal tárhelyet a Drive mentés

WhatsApp: nem foglal tárhelyet a Drive mentés

A WhatsApp a világ egyik legnépszerűbb csevegőalkalmazása, ez egyebek mellett arra is lehetőséget biztosít, hogy a felhasználók elmentsék online tárhelyre a beszélgetéseik előzményét teljes egészében, a multimédiás dolgokkal és más megosztásokkal együtt. Ez igazán örömteli, hiszen a helyben tárolt adatokkal bármi történhet, illetve egy új mobilra való váltást is meg lehet ezáltal könnyíteni. Az előzményeket a WhatsApp a Google Drive-ra képes menteni, aminek egyetlen komoly hátulütője, hogy ezek a tartalmak is kiharapják a maguk részét a rendelkezésre álló adatkeretből. Legalábbis eddig így volt ez, most viszont pozitív előrelépés történt ezen a téren.

Galéria megnyitása

A Google üzenetet küldött az érintetteknek arról, hogy a vállalat egy új megállapodást kötött a WhatsApp szolgáltatás fejlesztőjével, melynek értelmében a későbbiekben nem fog beleszámítani a kvótába az az adatmennyiség, ami a biztonsági mentések alkalmával kerül a felhasználó Google Drive tárhelyére. Fizetni a klasszikus értelemben véve eddig sem kellett a biztonsági mentésekért, ettől kezdve azonban már tárhelybe sem kerül ez a lehetőség, szóval tényleg teljesen ingyen van.

Maguk a beszélgetések igazából nem emésztenek fel sok helyet, de amint képbe kerülnek a WhatsAppon elküldött fotók és mozgóképfelvételek, valamint a hangüzenetek, rögtön más lesz a helyzet. A Google által küldött levélben az is szerepel, hogy amennyiben egy éven át egyetlen WhatsApp mentés sem frissül, a rendszer automatikusan meg fogja semmisíteni az adatokat, tehát amennyiben a felhasználó már egyáltalán nem alkalmazza a WhatsAppot, akkor a mentéseket is törli a keresőóriás a Drive-ról. Az adatvesztés biztos elkerülése érdekében a WhatsApp azt javasolja, hogy manuálisan csináljanak biztonsági mentést a felhasználói. A vállalat a honlapján azt is megemlíti, hogy mivel a multimédiás fájlok nagy méretűek lehetnek, ezért érdemes Wi-Fi kapcsolat mellett bonyolítani a műveletet.

Az újítás nem mindenkinél egyszerre jelenik meg, sőt mi több, eléggé hosszadalmas lehet a folyamat. A Google elmondása alapján az átállás már most a kezdetét veszi, de garantáltan csak november 12-ére ér el mindenkit.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap