Western Digital VelociRaptor: támadás az SSD-k ellen

A Western Digital új, 300 GB-os VelociRaptor merevlemezével szeretné felvenni a kesztyűt az SSD-meghajtókkal szemben.

Western Digital VelociRaptor: támadás az SSD-k ellen

A Western Digital új, 300 GB-os VelociRaptor merevlemezével szeretné felvenni a kesztyűt az SSD-meghajtókkal szemben.

Napjaink legújabb tárolási alternatívája az SSD-alapú adattárolás, ami még csak most kezd igazán elterjedni. A Western Digital nem szeretné veszőben hagyni a merevlemezekbe (HDD-be) fektetett energiát, ezért új egységgel bővítette a 10 000-es percenkénti fordulatszámú Raptor merevlemezcsaládját: a 300 GB-os kapacitású VelociRaptorral.

A VelociRaptor teljesen más irányból közelíti meg az asztali merevlemezpiacot, mégpedig szokatlan 2,5-hüvelykes méretével. Így kisebbé, könnyebbé és energiahatékonyabbá válik az egység 3,5-hüvelykes társaihoz képest. De mi a jó egy 2,5-hüvelykes merevlemezben, amikor az asztali rendszerek nagy része 3,5-hüvelykes példányokkal működik? A Western Digital ezt úgy oldotta meg, hogy hozzácsapott a VelociRaptor-hoz egy IcePack fantázianevű hűtőbordát, és így már kényelmesen befér a hagyományos bővítőhelyekre is a tárolóegység.

Teljesítmény szempontból 30-százalékos növekedést ígér a Western Digital a SATA 3Gb/sec-interfészen keresztül. A merevlemez teljesítményét extrém vibrációs környezetben a Rotary Acceleration Feed Forward (RAFF) technológia szavatolja.

A 300 GB-os VelociRaptor már hónap végén kapható lesz az AlienWare csúcsteljesítményű ALX asztali rendszereiben, kereskedelmi forgalomban pedig május közepén várható 300 dolláros áron.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward