Western Digital merevlemezek, kifejezetten ultrabookokba

Western Digital merevlemezek, kifejezetten ultrabookokba

Az ultrabookok többségében kétségkívül inkább SSD meghajtót használnak a gyártók adattárolóként, és nem merevlemezt, ami azzal magyarázható, hogy előbbiek vékonyabbak, helytakarékosabbak és strapabíróbbak, így alkalmasabbak ultravékony noteszgépek építéséhez, mint a 2,5 colos formátumú, hagyományos magasságú merevlemezek. Persze vannak kivételek is a piacon: az Acer Aspire S3-as ultrabookja 320 GB-os merevlemezzel és 20 GB-os SSD meghajtóval érkezik – utóbbi gyorsítótárként van a rendszerben és segít csökkenteni mind a boot időt, mind pedig az alkalmazások betöltődésének idejét.

A Western Digital legújabb merevlemezeivel pont az ultrabook piac szereplőit próbálja célba venni: az új, Scorpio Blue sorozatú adattárolók mindössze 7 milliméter magasak, ami a 9,5 milliméteres szabvány magasságnál lényegesen vékonyabb felépítést jelent. A Western Digital állítása szerint annak ellenére, hogy a termékek csak 7 milliméter magasak, gond nélkül kompatibilisek maradnak a 9,5 milliméter magas 2,5 colos adattárolók fogadására felkészített bővítőhelyekkel.

A 7 milliméter magas Scorpio Blue merevlemezek 320 GB-os és 500 GB-os változatban érhetőek el – a termékek mindkét esetben egyetlen merevlemezkorong alkalmazásával biztosítják az adott adattároló kapacitást. A kifejezetten ultrabookokhoz optimalizált adattárolók kategóriájukon belül egyedülálló módon 400G-s sokktűrő-képességgel érkeznek és a ma kapható 2,5 colos merevlemezek között ők rendelkeznek a legalacsonyabb fogyasztással – állítja a gyártó. A 320 GB-os modell 79,99 dollárba, 500 GB-os társa pedig 99,99 dollárba kerül. Mindkét termékre két év garanciát vállal a WD.

Az új adattárolók az SSD meghajtókhoz képest verhetetlen ár/adattároló kapacitás aránnyal rendelkeznek, viszont az SSD-k sokkal ellenállóbbak a rezgésekkel és kisebb ütésekkel szemben, plusz hangtalanul üzemelnek és érezhetően felgyorsítják az adott rendszer működését, már ami a betöltési időket illeti. Kíváncsian várjuk, elkezdik-e tömegesen alkalmazni az újdonságokat az ultrabookok gyártói, vagy inkább maradnak továbbra is az SSD meghajtók mellett.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward