WD My Cloud: adataink elérése bárhonnan, akár mobilról is

A Western Digital egy új adattároló családot mutatott be, amelynek tagjai WD My Cloud névvel érkeznek és lehetőséget biztosítanak arra, hogy a rajtuk tárolt tartalmakat bárhonnan elérhessük, sőt, meg is oszthassuk másokkal.

WD My Cloud: adataink elérése bárhonnan, akár mobilról is

A WD My Cloud sorozata külső asztali merevlemezeket tartalmaz, amelyek Gigabites Ethernet porton keresztül internetkapcsolattal is felruházhatóak. Aktív internetkapcsolat mellett az új adattárolókon található különböző tartalmakat a világ bármely pontjáról elérhetjük, ha az adott térségben éppen rendelkezésre áll internetkapcsolat. A tartalmakhoz az ingyenesen letölthető asztali és mobil alkalmazások segítségével lehet hozzáférni, a rendszer beállítása pedig gyorsan, zökkenőmentesen, percek alatt történik. Az újdonság segítségével tulajdonképpen létrehozhatjuk saját, személyes, kényelmesen használható felhőnket.

Ezzel a megoldással irodánkból is hozzáférhetünk otthon tárolt tartalmainkhoz, de akár utazás közben is elérhetünk egy-egy fontos dokumentumot vagy egyéb fájlt, ha szükséges - akár okostelefonon keresztül is. Extra, hogy okostelefonnal vagy táblagéppel készített fotóink egyszerűen és könnyedén feltölthetőek a My Cloud adattárolóra, ami sokszor jöhet jól. A My Cloud adattárolók még DropBox fiókunkkal is összekapcsolhatóak, de emellett egyéb felhő alapú tárhelyekkel is képesek együttműködni. Hab a tortán, hogy linkek használatával akár barátainkkal vagy ismerőseinkkel is megoszthatjuk a My Cloud-on tárolt tartalmakat.

A My Cloud adattárolók kétmagos SoC egységgel gazdálkodnak, ami gondoskodik az adatok lehető leggyorsabb fogadásáról és továbbításáról. A Gigabites Ethernet port mellett a termékeken USB 3.0-s port is található, így a My Cloud sorozat tagjaihoz adattároló kapacitás bővítés céljából akár másik külső adattároló is kapcsolható. A DLNA 1.5-ös támogatás jóvoltából multimédiás központként is bevethetőek az újdonságok, ugyanis segítségükkel egyszerűen streamelhetőek különböző tartalmak a DLNA támogatással ugyancsak rendelkező eszközökre. A repertoárban persze UPnP támogatás is lapul.

A My Cloud adattárolókhoz a fentebb említett asztali és mobil alkalmazások mellett a SmartWare Pro szoftver is jár, ami a hatékony és kényelmes adatmentésről gondoskodik, megfelelő konfigurálás után akár teljesen automatikusan is. A My Cloud adattárolók 170,6 milliméter magasak, 49 milliméter szélesek és 139,3 milliméter hosszúak attól függetlenül, mekkora adattároló kapacitású 3,5 hüvelyes HDD lapul bennük. A termékek tömege 1 kilogramm körül helyezkedik el.

Az Apple felhasználók számára jó hír, hogy a My Cloud család tagjai a Mac OS adatmentésre használható Time Machine szolgáltatásával is kompatibilisek, emellett iTunes támogatást is kaptak. A termékek a Mac OS Snow Leopard, Lion és Mountain Lion kiadásai mellett a Windows XP, Vista, 7 és 8 operációs rendszerekkel egyaránt kompatibilisek, az okostelefonos alkalmazások segítségével pedig az iOS és az Android alapú eszközökkel is használhatóak.

Egy kis mozgóképes ízelítő abból, amit a My Cloud család tagjai kínálnak:

A WD My Cloud sorozata három taggal indul hódító útjára: a család egy 2 TB-os, egy 3 TB-os és egy 4 TB-os tagot tartalmaz. Az újdonságok sorrendben 149,99, 179,99 és 249,99 dollárba kerülnek és hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward