WD külső merevlemezek WiFi-vel, akár 3 TB-os kivitelben is

Az apró dobozka egy 2,5 hüvelykes merevlemezt rejt, amely mellé akkumulátor, SD memóriakártya-olvasó és 802.11ac WiFi vezérlő is került.

WD külső merevlemezek WiFi-vel, akár 3 TB-os kivitelben is

A Western Digital egy új külső merevlemez családdal rukkolt elő a minap, amelyben WiFi vezérlővel ellátott, akkumulátort és SD memóriakártya-olvasót egyaránt tartalmazó külső merevlemezek lapulnak. A termékeket a gyártó kifejezetten fotósoknak, illetve olyan felhasználóknak ajánlja, akik kényelmesen, vezeték nélkül szeretnének adatokat mozgatni, majd ezeket különböző eszközeikről ugyancsak kényelmesen, gyorsan el is szeretnék érni.

A My Passport Wireless Pro sorozat tagjai egyebek mellett a fentiekre is lehetőséget adnak, adattároló kapacitásuk pedig modelltől függően 2 TB vagy 3 TB lehet, azaz meglehetősen sok tartalom fér el rajtuk. A külső merevlemezek meglehetősen sokoldalúak, hiszen egyrészt WiFi kapcsolaton keresztül digitális tükörreflexes fényképezőgépről, különböző mobileszközökről, valamint akár még noteszgépekről is fogadnak adatokat, ezek az adatok pedig többféle készüléken is elérhetőek. A tápellátást egy beépített, Micro B típusú USB 3.0-s kapcsolaton keresztül tölthető akkumulátor biztosítja, egyetlen teljes töltéssel pedig nagyjából 10 órányi üzemidő nyerhető – ez az adat 720p-s, 3 Mbps-os bitrátájú videó streamelése esetén érvényes, amennyiben a 2,4 GHz-es frekvenciatartományt használjuk.

A WiFi vezérlő egyébként 802.11ac támogatással érkezik és maximum 433 Mbps-os adatátviteli sávszélességgel gazdálkodhat, a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es frekvenciatartományon belül pedig egyaránt működik. Egyszerre maximum 8 eszköz kiszolgálására van mód, méghozzá maximum HD felbontásban, 8 Mbps-os bitrátával.

A beépített akkumulátor 6400 mAh-s kapacitását akár mobileszközök töltésére is használhatjuk, hála az USB 2.0-s portnak, sőt, az eszköz akár vezetékes módon, USB 2.0-s kapcsolaton keresztül is elérhető – igaz, ekkor 30-35 MB/s körüli maximális adatátviteli tempóval kell beérni –, viszont ez a port biztosítja a DSLR fényképezőgépekkel vagy a CF memóriakártya-olvasókkal való tökéletes kompatibilitást. A gyorsabb vezetékes adatátvitelt Micro B alapú USB 3.0-s kapcsolat segíti.

A fedélzeten még egy SD 3.0-s memóriakártya-olvasó is helyet kapott, így a memóriakártyán tárolt fotók egyszerűen és gyorsan átmozgathatóak a külső háttértárra, ami sok esetben jöhet jól – legyen szó nyaralásról, üzleti útról vagy egyéb olyan élethelyzetről, ahol sokat kell fotózni.

A külső merevlemez Plex támogatással érkezik, valamint az Adobe Creative Cloud szolgáltatását is támogatja, sőt, tartalma a gyártó My Cloud mobilalkalmazásán keresztül is elérhető, így okostelefonról vagy tábláról is kényelmesen hozzáférhetőek a fájlok.

A DLNA és UPnP támogatással egyaránt ellátott My Passport Wireless Pro Mac OS X és Windows operációs rendszerekkel egyaránt kompatibilis – előbbieknél a Mountain Liontól felfelé, utóbbiaknál a Windows 7-től felfelé biztosított a kellő támogatás. Az eszköz 126 milliméter hosszú, 126 milliméter széles és 24 milliméter magas, tömege pedig 450 gramm.

Az újdonság rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, méghozzá 2 év gyártói jótállással karöltve. A 2 TB-os modell 199,99 dollárba, 3 TB-os társa pedig 229,99 dollárba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward