Vulkan támogatást kap a 3DMark API Overhead tesztje

Az információ az egyik fejlesztőtől származik, így teljesen biztos, hogy a Vulkan API támogatás már készül, az viszont még nem derült ki, pontosan mikor jön.

Vulkan támogatást kap a 3DMark API Overhead tesztje

A Futuremark fejlesztőcsapata gőzerővel bővíti az aktuális 3DMark repertoárját, amire remek példa, hogy nemrég elérhetővé vált egy új, meglehetősen komoly terheléssel dolgozó teszt, ami a Time Spy nevet viseli, a nem is oly távoli jövőben pedig Vulkan API támogatással is bővül a kínálat.

A jelenlegi API Overhead teszt

A 3DMark tesztprogram egyre komplexebbé, egyre sokoldalúbbá válik, ahogy telik-múlik az idő, így egyre jobb képet ad az adott rendszer teljesítményéről, illetve képességeiről. Tavaly március óta az is vizsgálható, hogy egy adott rendszeren hogyan teljesítenek a különböző API-k, azaz a teszt során másodperces bontásban pontosan mennyi rajzolási parancs teljesíthető egészen addig, míg a terhelés el nem éri azt a szintet, amelynél a sebesség a 30 képkocka/másodperces határ alá esik. A régebbi API-k esetében a rajzolási parancsok kiadása jelentős overheaddel rendelkezett, ám az újabb API-k már hatékonyan segítenek az overhead csökkentésében, így több rajzolási parancs kiadására van mód – tulajdonképpen ezt támasztják alá a teszt eredményei is. Ez, a 3DMark részét képező modul az API Overhead teszt nevet kapta, megjelenéséről pedig akkoriban természetesen be is számoltunk, így a futtatásához szükséges rendszerkövetelményekről is lehullott a lepel.

Az API Overhead teszt egyelőre még csak kétféle DirectX 11-es (egyszálú és többszálú), egy DirectX 12-es és egy Mantle API üzemmódot támogat, de a nem is oly távoli jövőben a Vulkan API is bekerül a választható opciók közé. Erről a steamcommunity.com egyik témájában beszélt a fejlesztőcsapat egyik tagja, aki FM_Jarnis név alatt válaszol a felhasználók különböző kérdéseire. Elmondása szerint az API Overhead ingyenes frissítés keretén belül kapja meg a Vulkan API támogatását, méghozzá hamarosan – ennél pontosabb információ jelenleg nem áll rendelkezésre. Az új tesztmód megjelenéséről természetesen azonnal beszámolunk, ahogy a dolog aktuálissá válik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward