Vonzó, remekül testre szabható gamer egér a Logitechtől

A Logitech G502 proteus Core Tunable Gaming Mouse nem egy kispályás megoldás: mindennel rendelkezik, amire egy játékosnak szüksége lehet a győzelemhez.

Vonzó, remekül testre szabható gamer egér a Logitechtől

A Logitech G sorozatú, kifejezetten játékosoknak szánt egereit aligha kell bemutatni, hiszen az elmúlt évek során komoly ismertségre és elismertségre tettek szert e család tagjai. Ma egy új példány érkezett, amely kiemelkedő testre szabhatóságával, illetve 12000 DPI-s infravörös szenzorjával emelkedik ki a játékosoknak szánt egerek közül.

A Logitech G502-es egere – amelynek teljes neve G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse – extravagáns, ugyanakkor vonzó formavilággal büszkélkedik. Az új egér kényelmesen használható, precíz működéséről pedig a minőségi hardver, illetve a gondosan kialakított és elhelyezett kezelőszervek gondoskodnak.

A tetszetős újdonság 132 milliméter hosszú, 75 milliméter széles és 40 milliméter magas, nettó tömege pedig 145 gramm, de a termék USB kábellel együtt sem nyom 168 grammnál többet a mérlegen. A műanyagház belsejében a Proteus Core szenzor dolgozik, amely a Delta Zero technológiával karöltve meglehetősen pontosan és precízen követi az egér mozgását. A szenzor érzékenysége 200 DPI és 12000 DPI között állítható az éppen aktuális körülményeknek és igényeknek megfelelően, működése pedig a legkülönfélébb felületeken is pontos, kiszámítható.

Jó hír, hogy a maximális pontosság érdekében a szenzort az adott felület tulajdonságaihoz lehet kalibrálni. A Logitech a legnagyobb pontosság elérése érdekében egérpad használatát javasolja – a G240-es és G440-es példányok egyaránt jó választásnak bizonyulhatnak. Maga a szenzor egyébként 40G gyorsulás lekövetésére is képes, feldolgozási sebességére jellemző, hogy másodpercenként akár 300 hüvelyknyi elmozdulást is képes követni, azaz a szupergyors mozdulatok sem fognak ki rajta. Az érzékenység a DPI kapcsolóval módosítható, az aktuális érzékenységről pedig egy három LED-ből álló visszajelző rendszer tájékoztatja a játékost. Összesen öt DPI beállítás közül lehet választani, amelyek a Logitech gaming Sofware segítségével tetszés szerint testre szabhatóak.

Maga a G502-es modell gumírozott fogófelülettel kerül forgalomba, egérgombjai pedig mikrokapcsolókat alkalmaznak. Az elsődleges egérgombok élettartama nagyjából 20 millió kattintásra tehető, ami nem kevés. Ezeket a gombokat egyedileg, gondos tervezést követően alakították ki, hogy kellően masszívak legyenek és a lehető legjobb kattintási élményt biztosítsák a gamerek számára.

Egérgombokból egyébként 11 áll rendelkezésre, amelyek mindannyian programozhatóak. Az új egér továbbfejlesztett görgőt is kapott, ami még hatékonyabban, még pontosabban dolgozik. A görgő két üzemmóddal rendelkezik: működhet finoman, kattintástól kattintásig, de nagysebességű görgetésre is használható.

A beépített fedélzeti memória 3 profil alkalmazását teszi lehetővé, így sok makró eltárolható benne. A Logitech Gaming Software jóvoltából több ezer profil elérésére van mód, így a fedélzeti profilok bármikor lecserélhetőek.

Annak érdekében, hogy az egér súlya és tömegközéppontja is személyre szabható lehessen, a termékhez 36 grammos súlyok is járnak, amelyek mágneses fedlappal ellátott tartóban kaptak helyet. Ezeket tetszés szerint használhatjuk. Az egér talpai 250 kilométernyi tologatást bírnak ki, azaz meglehetősen tartósak.

A Logitech G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse már előrendelhető, ára 25 599 forint. Az újdonság rövidesen az üzletek polcain is feltűnik. Kínálatunkban itt lehet majd megtalálni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward