Vonzó monitorokkal készül a közelgő CES-re az LG

A vállalat 4K és 21:9 lázban ég, amit remekül tükröz a legújabb monitorok felhozatala.

Vonzó monitorokkal készül a közelgő CES-re az LG

Az LG a következő évi CES-re, amely január hetedike és tizedike között kerül megrendezésre, meglehetősen sok érdekes termékkel készül. A vállalat standján megtekinthetőek lesznek a következő generációs prémiumkategóriás LCD monitorok, amelyek között leginkább 21:9-es képaránnyal rendelkező példányok kapnak helyet.

A sort az UM95-ös sorozat nyitja, amelyben 34 hüvelykes és 29 hüvelykes példányok lapulnak. Ebben a családban Thunderbolt 2 támogatással ellátott modelleket találunk, amelyekből akár többet is összefűzhetünk, hála a Daisy Chain támogatásnak. Az UM95-ös monitorok képesek az sRGB színtér 99%-os lefedésére, és tökéletesen alkalmasak munkára, filmnézésre, illetve játékra is – utóbbi esetben persze kellően erős vas kell mögéjük.

A sorozat kijelzői elegáns kivitelben, 3440 x 1440 pixeles natív felbontással érkeznek, állványuk pedig a Crystal Float dizájnt követi, amelynek köszönhetően sötétebb szobákban úgy tűnik, mintha a monitor lebegne, hála az átlátszó állványnak.

A standon az UM65-ös család tagjai is jelen lesznek, amelyek szintén minőségi képi megjelenítést biztosítanak. Ebben a sorozatban egy 34 hüvelykes, egy 29 hüvelykes és egy 25 hüvelykes példány lapul – a legnagyobb képátlójú modell megkapja UM95-ös nagytestvérének Crystal Float állványát is. A sorban egy 29 hüvelykes képátlójú, UB65-ös sorozatú monitor is lapul, amely egy flexibilis állvánnyal érkezik és a nappali helyett már inkább az irodát célozza meg. A remekül testre szabható állvány a magasságállítás mellett a pivot/portré mód alkalmazását is lehetővé teszi.

Az LG 21:9-es képátlójú, IPS panelre alapozó UltraWide megjelenítői számos hasznos technológiát felvonultatnak, amelyek között a kijelző-terület felosztását segítő 4-Screen Split, illetve a Dual Link-up eljárás egyaránt jelen van. Az IPS UltraWide sorozat összes tagjáról elmondható, hogy Mac kompatibilisek és rendelkeznek HDMI, illetve DisplayPort videó bemenettel.

A standon az LG Real 4K megjelenítője is jelen lesz, amely 4096 x 2160 pixeles natív felbontással érkezik. Az IPS alapú monitor fentebb említett társaihoz hasonlóan szintén kiváló képminőséget kínál, különlegessége pedig abban rejlik, hogy a megszokott 3840 x 2160-as helyett 4096 x 2160 pixeles felbontást kínál.

A 31MU95 mellett a legújabb ColorPrime monitor is tiszteletét teszi a CES 2014-en. Ez a monitor az Adobe RGB színterének 99%-át fedi le, így rendkívül színhű képet kínál, ami alkalmassá teszi a professzionális szintű felhasználásra – legyen szó fotószerkesztésről vagy akár filmszerkesztésről. Az új, Thunderbolt 2 csatolóval ellátott monitor mellé jár az LG True Color Pro kalibrációs szoftvere is.

A friss megjelenítőkkel kapcsolatban még több megválaszolatlan kérdés is akad, amelyekre január elején, a CES 2014 alkalmával egészen biztosan választ kapunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward