Vonzó androidos Acer egybegép, ami monitorként is helytáll

Az Acer újdonsága 27 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel és 2560 x 1440 pixeles natív felbontással érkezik, videó bemenetei között pedig HDMI és DisplayPort lapul.

Vonzó androidos Acer egybegép, ami monitorként is helytáll

Az Acer egy új, Android operációs rendszerrel ellátott egybegépet mutatott be, amely az Nvidia egyik Tegra SoC egységére alapoz – a jelenlegi információk alapján egy Tegra 3-as SoC-ról lehet szó. A TA272 HUL modell általános feladatok alkalmával kiválthatja a klasszikus asztali számítógépet, így internetezésre, online kommunikációra, médialejátszásra, illetve egyéb egyszerűbb dolgokra remekül használható, viszont ha az asztali PC erejére van szükség, elég csak a megfelelő videó bemenetre váltani és az egybegépet máris klasszikus monitorként használhatjuk.

Az androidos újdonság 27 hüvelykes képátlójú, 2560 x 1440 pixeles natív felbontás mellett üzemelő, széles látószögeket kínáló kijelzőt kapott, amelyhez még tízpontos érintő támogatás is jár, így a Windows 8 érintő funkcióiban rejlő lehetőségek maradéktalanul kiaknázhatóak. Az érintő funkció kényelmesebb használata érdekében a monitor a beépített támasztéknak köszönhetően 30 és 80 fok közötti mértékben dönthető, azaz akár vízszinteshez közeli állapotban is használható (teljesen függőlegesben viszont nem).

Az Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszerrel felvértezett egybegép 16 GB-nyi tárhellyel, egy USB 3.0-s porttal, valamint egy HDMI és egy DisplayPort videó bemenettel kerül forgalomba. A fedélzetről persze a beépített, előre néző, Dolby Surround Sound támogatással ellátott hangszórók sem hiányoznak, sőt, a monitor kávájának felső részébe még egy két megapixeles webkamera is el van rejtve. A gyártó a terméket ezeken kívül egy kétsávos 802.11 a/b/g/n WiFi vezérlővel is felszerelte.

A pofás és hasznos egybegép 1099 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerül forgalomba, ami barátságos összeg, tekintve, hogy a hasonló tulajdonságokkal rendelkező, de Android mobil operációs rendszer nélkül kapható Acer T272 HUL monitor 999 dollárba kerül. Az újdonság szállítása már világszerte megkezdődött, így a termék hamarosan feltűnhet az üzletek polcain.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward