Vodafone: itt az internetmegosztó

Vodafone: itt az internetmegosztó

A Vodafone egy év alatt 100 százalékkal növelte aktív mobilinternet-előfizetői számát, jelenleg 187 ezer ügyfele van. A piac körülbelül 60 százalékkal növekedett az említett időszakban - mondta Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója egy tegnapi sajtótájékoztatón. A távközlési társaság ezt az eredményt az elmúlt években megvalósított hálózati fejlesztéseinek is köszönheti, amiben jelentős szerepe volt a kínai Huawei cégnek.

A Vodafone 2007-ben az együttműködésnek köszönhetően hazánkban elsőként vezette be a korlátlan mobilinternet-szolgáltatást és ugyanebben az évben elsőként teremtette meg a legnagyobb fajlagos (előfizetőnkénti) mobilinternet-adatforgalmat. A társaság 2008-ban szintén elsőként elérhetővé tette a teljes hálózatán a szupergyors feltöltési sebességet Huawei USB modemek használatával.

Szintén ebben az évben valósult meg az első 900 MHz-es HSDP-teszt. A Vodafone és a Huawei együttműködésével 2009-ben nagymértékben növelte az adatátviteli sebességet az átviteli, optikai hálózat kiépítésével és modernizálásával. Szintén 2009-ben laboratóriumi körülmények között elsőként demonstrálta a 21 Mbit/s sebességű adatátvitelt, amit 2010-ben a hazai operátorok közül elsőként az ügyfelek számára is elérhetővé tett - emlékeztetett Beck. A Vodafone innovativitását jelzi a legújabb szolgáltatása, a cég ugyanis mostantól elérhetővé teszi a mobilinternet-megosztó szolgáltatását, aminek révén egyszerre párhuzamosan többen, akár öt számítógépen is használhatják a mobilinternetet. Az internetmegosztó nemcsak otthoni körülmények között kedvező megoldás, de a vállalatok számára is költséghatékony a konferenciákon, tárgyalásokon való részvétel esetén. A WiFi-hotspot az utazó társaságok számára is előrelépést jelenthet szolgáltatásuk színvonalának emelésében.

A tájékoztatón a Huawei európai alelnöke, Xu Qin Song átadta a Vodafone-nak, az Európai Adattechnológiai Innovációs Díjat. A kínai cég azzal a céllal hozta létre a mobilinternet-díjat, hogy értékeljék a mobil-adatszolgáltatás területén legtöbb újítást bevezető partnereiket. Európában a díjat elsőként a Vodafone Magyarországnak ítélték meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward