Vloggerek, fotósok számára érdekes kameramarkolatot készített a Sony

A japán vállalat egy viszonylag egyszerű, de jól használható és aránylag sokoldalú termékkel állt elő.

Vloggerek, fotósok számára érdekes kameramarkolatot készített a Sony

A Sonynak nagyon jól jött, hogy a vloggerek körében jelentős sikereket ért el a remek termékeivel, annak köszönhetően, hogy nagyon jól ráérzett a felhasználói igényekre, és képes volt kiváló minőségben létrehozni remek eszközöket a videósok számára. Most egy olyan kiegészítővel rukkolt elő a vállalat, ami vezeték nélkül kapcsolódik a kamerákhoz, nagyon jó fogásról gondoskodik, és még a távvezérlésbe is bevonható.

A távvezérlő markolatot a GP-VPT2BT azonosítóval illeti a Sony, ami nem éppen egy egyszerűen megjegyezhető név. Az eszközt rengeteg különböző kamerájával lehet majd alkalmazni a gyártónak, kompatibilis az RX0 II-től az Sony α9 II-ig számos eszközzel. Ott van a támogatott készülékek listáján az említettek mellett például az α9, az α7R IV, az α7R III, az α7 III, az α6600, az α6400, az α6100 és az RX100 VII is. (Megeshet, hogy a kamerán a használat előtt kell egy firmware frissítést végezni.)

A kamerákat a megfelelő csavarral lehet rögzíteni a markolatra, így garantáltan stabilan fognak a helyükön ülni, teljes biztonsággal mozgathatják az emberek videózás vagy fotózás közben.

Galéria megnyitása

A távirányítás Bluetooth kapcsolaton keresztül fog menni, amit pofonegyszerűen be lehet majd állítani. A csatlakoztatást követően a Sony kamerákkal egyetlen gombnyomással lehet majd fényképezni, esetleg mozgóképfelvételt indítani. Az eszközön minden kézre fog állni, és ezt használva lehet akár a zoomolást is kezelni. És egyebek mellett egy programozható gomb is akad tetszőleges funkció számára.

A markolatra rögzített kamerát bármikor meg lehet fordítani a tengelye körül 180 fokban, plusz dönthető is természetesen. És akármilyen pózban is legyen a kamera, a felhasználó számára a fogás mindig ugyanolyan jó, komfortos lesz.

Galéria megnyitása

Fontos, hogy a port és a nedvességet is bírja a Sony újdonsága, szóval strandon is lehet például használni, de vízbe nem szabad vinni, a beázásból eredő meghibásodásra ugyanis nem vonatkozik a garancia. Kijelző nem került a távvezérlő markolatra, de egy állapotjelző LED-del fel lett vértezve, ami képes lesz jelezni, például azt, ha létrejött a kapcsolat, vagy merül az akkumulátor.

Galéria megnyitása

Jó funkciója a markolatnak, hogy pillanatok alatt háromlábú állvánnyá is átalakítható. Így a felvételeknél nem kell feltétlenül kézben tartani, ami rugalmasabb használatot jelent. A 215 grammos kütyü akár 1,5 kilogrammal is terhelhető. Sajnos arról nem esett szó, hogy az üzemidő miként alakul, pedig ez lényeges információ lenne egy olyan eszköz esetében, ami akkumulátorról működik. Reményeink szerint tovább fog menni egy töltéssel a markolat, mint amennyit a „ráakasztott” kamera fog bírni folyamatos használat közben.

A Sony GP-VPT2BT februártól lesz elérhető Európában, Magyarországon is meg lehet majd vásárolni, de az itteni árat egyelőre nem lehet tudni. Ami biztos, hogy az Egyesült Államokban 140 dollárba kerül.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramona YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap