Vízhűtéses lesz az AMD új csodafegyvere?

Az AMD új videokártyája két Hawaii GPU-val érkezhet, amelyek folyadékhűtő blokk alatt lapulnak.

Vízhűtéses lesz az AMD új csodafegyvere?

Az elmúlt napok akciói alapján egyre nyilvánvalóbb, hogy az AMD egy két GPU-s videokártya bemutatására készül. Korábban a média különböző képviselői rendhagyó meghívót kaptak, amelyen a "kettő jobb, mint egy" felirat szerepelt, méghozzá az adott szerkesztő fotójának hátulján.

A jópofa akció most egy sejtelmes kép publikálásával folytatódik, amely a Twitterre került ki. A 2betterthan1 csatornán egyéb érdekes képek is megjelentek, amelyek mind-mind arra utalnak, hogy valamiből kettő mindig jobb, mint egy.

A publikált fotók közül az egyik meglehetősen beszédes: ezen két doboz chips és némi Hawaii-ról származó vulkanikus víz látható, ami arra utal, hogy az AMD két GPU-s újdonsága Hawaii GPU-kat és folyadékhűtést hordozhat magán. Utóbbira utal az a napokban bemutatott fotó is, amelyen látszódnak az új videokártya körvonalai, ez alapján egyre biztosabb, hogy az újdonságon egy folyadékhűtő blokk lapul, amely minden melegedő komponens hatékony hűtéséről gondoskodik.

Érdekesség, hogy időközben az Nvidia is bemutatott egy két GPU-s videokártya szörnyeteget, amely a GeForce GTX Titan Z nevet kapta. Az újdonság léghűtéssel érkezik, árcéduláján pedig 2999 dolláros összeg szerepel. Hogy az AMD megoldása pontosan mennyibe kerül, illetve pontosan milyen tulajdonságokkal rendelkezik? Nos, ez egyelőre rejtély. Az az egy már biztos, hogy Hawaii GPU-k teljesítenek rajta szolgálatot, valamint az is biztosnak tűnik, hogy ezek hűtéséről egy folyadékhűtő blokk gondoskodik – egyéb konkrétum egyelőre sajnos nincs.

Ha teljesítményben nem is, ár tekintetében komoly meglepetést okozhat az AMD az Nvidiának az újdonsággal.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward