Vízhűtéses GeForce GTX 980 Gigabyte módra

A GeForce GTX 980 Waterforce gyárilag tuningolva érkezik, kompakt folyadékhűtő szettje pedig nem csak a GPU-t, hanem a VRAM-ot és a VRM-et is hűti.

Vízhűtéses GeForce GTX 980 Gigabyte módra

A Gigabyte egy új GeForce GTX 980-as videokártyát mutatott be, ami igen különlegesre sikeredett, ugyanis gyárilag megemelt órajeleken ketyeg, fedélzetén pedig kompakt folyadékhűtő szett teljesít szolgálatot, ami minden melegedő komponens hűtését megoldja.

A GeForce GTX 980 Waterforce modell minőségi GM204-es grafikus processzor köré épül, amelyet a Gigabyte saját, GPU Gauntlet Sorting programján belül válogatnak ki. A GM204-es GPU összesen 2048 CUDA magot tud munkába állítani, a 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához pedig 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik.

A GPU a referencia modelleknél 1126 MHz-es alap- és 1216 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajelet alkalmaz. Ehhez képest a Gigabyte újdonsága Gaming üzemmódban 1228 MHz-es alap- és 1329 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajelet vet be, míg OC üzemmódban már 1253 MHz-es alap- és 1354 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag órajel áll rendelkezésre. A 4 GB-nyi GDDR5-ös VRAM mindkét esetben 7 GHz-es effektív órajelen dolgozik.

A nyomtatott áramköri lap felett egy Waterforce sorozatú kompakt videokártya hűtő található, ami a VRAM és a VRM áramkör melegedő alkatrészeit is hűti. Az elegáns folyadékhűtő blokk felett igényes borítás található, a 45 centiméter hosszú SFP csövek pedig egy 120 milliméteres hőleadó radiátorhoz vezetnek, amelyen 120 milliméteres ventilátor dolgozik. A szivattyú és a ventilátor is halk, így a tuningolt videokártya nem csak akár 38,8 százalékkal hűvösebben, de jóval halkabban is működik, mint referencia társai.

Az újdonság hátlapján egy dual-link DVI-I, egy dual-link DVI-D, három darab DisplayPort és egy HDMI videó kimenet található, a stabil tápellátást pedig két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül biztosíthatjuk. Természetesen kis szerencsével és az OC Guru II tuningszoftver használatával még tovább tuningolható a GPU és a VRAM – a folyadékhűtő szett remek partner lehet a mókában.

A Gigabyte GeForce GTX 980 Waterforce hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az viszont egyelőre nem derült ki, hogy pontosan milyen szám szerepelhet hivatalos árcéduláján.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward