Vízálló csúcsmodellt mutatott be a Sharp

Az Aquos Zeta Ricoh minősítésű kamerával és zászlóshajóhoz illő hardverrel érkezik.

Vízálló csúcsmodellt mutatott be a Sharp

A Sharp is bemutatta az idei első csúcsmobilját, ami néhány apróságtól eltekintve kívül és belül is meggyőző képességek birtokában van. Az Aquos termékcsalád új tagja a Zeta néven érkezik, és az SH-04H típusazonosítóval lehet majd pontosan behatárolni a kínálatban.

Az újdonság egy 5,3 hüvelykes megjelenítővel lett ellátva az LG G5-höz hasonlóan, a Sharp azonban az LG zászlóshajójától teljesen eltérő panelt alkalmaz. A mobil előlapját egy olyan Full HD felbontású kijelző eleveníti majd meg, ami IGZO technológiát használ.

A Ricohhal közösen készített főkamera 22,6 megapixeles fényképek megörökítésére alkalmas, ez pedig bizony szép teljesítmény. A teljes méretében visszanézett fotókon egészen biztos, hogy a legapróbb részletek is jól kivehetőek lesznek. Az egység mellé természetesen került egy LED-es villanó is, ami szó szerint fényt derít majd a sötét témákra. Az előlapi kamera 5 MPixeles, szóval nemcsak a videóhívásoknál lehet rá számítani, hanem akkor is, ha esetleg egy önarcképet szeretne készíteni az ember.

A Sharp nem készít saját központi chipet, így a Qualcomm legjobb alternatívája mellett tette le a voksát. A Snapdragon 820 szériás MSM8996 az 1,6 és 2,15 Ghz-es órajelen üzemelő Kryo processzormagok kvartettjének, valamint az Adreno 530 grafikus feldolgozó egységnek köszönhetően minden helyzetben villámgyorsan fogja mozgatni az Androidot és a különböző alkalmazásokat. A rendszermemória 3 GB-os méretben képviselteti magát az Aquos Zetában, ami szinte minden helyzetben elegendő lesz. A mobil háttértára 32 GB-tal szolgál a jövendőbeli felhasználóknak, amit természetesen lesz lehetőség tovább bővíteni, ha szűkössé válna idővel. A Sharp újdonsága villámgyors 4G LTE hálózati modemmel érkezik, a letöltési sebessége elérheti a 337,5 Mbps-ot, és támogatja a VoLTE szolgáltatást is. Ezen felül pedig kiemelendő még benne az NFC chip megléte, és a Bluetooth 4.2 modul is említést érdemel.

A Sharp szakemberei magukhoz képest most egészen egyszerű dizájnt használnak, csak a fémből készült keret kialakításában próbáltak kicsit eltérni a megszokottól. Fontos kitérni arra is, hogy az Aquos Zeta a Sharp legtöbb okostelefonjához hasonlóan vízálló burkolattal lett ellátva. A különböző tesztek során a készülék IP58 minősítést szerzett, ami azt jelenti, hogy por egyáltalán nem tud benne kárt tenni, és a nedvességet is jól bírja, akár még használni is lehet víz alatt – persze búvárkodni azért senki ne vigye magával, mert a nagy nyomás kifoghat a szigetelésén. A specifikációja szerint ujjlenyomat-azonosításra is képes, de sem az elején, sem pedig a hátulján nem lehet látni erre alkalmas szenzort, ami azért van, mert a Sonyhoz hasonlóan a Sharp is a készülék oldalára tette ezt. Az okostelefonon az Android 6.0 operációs rendszer lesz jelen, szóval a frissességére nem lehet panasz. A 7,6 milliméter vastag és 155 gramm tömegű Aquos Zeta egy 3000 mAh-s akkumulátort kapott, ami a gyorstöltés támogatás révén hamar újult erőre fog kapni a konnektorra való csatlakoztatást követően. A készülék az átlagosnak számító fekete és fehér kiviteleken felül beszerezhető lesz zöldben is, ami leginkább a fiatalok szemében lehet vonzó opció.

A Sharp Aquos Zeta előrendelése június elején veszi kezdetét, és hamarosan a szállítás is be fog indulni, a forgalmazást a japán NTT DoCoMo kezdi meg. Sajnos az árazásról egyelőre nem esett szó, de a képességeit elnézve aligha lesz szolid az árcédulán szereplő összeg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward