Víz-, por- és ütésálló mobil HDD a Silicon Powertől

Az újdonságot kifejezetten Mac konfigurációkhoz készítették, így HFS+ fájlrendszerrel formázva kerül az üzletek polcaira.

Víz-, por- és ütésálló mobil HDD a Silicon Powertől

A Silicon Power elkészítette a piac első olyan víz-, por- és ütésálló külső merevlemezét, amely kifejezetten az Apple Mac konfigurációihoz, illetve MacBook sorozatú noteszgépeihez passzol.

Az Armor A65M egy rettentően strapabíró külső HDD, amely a MIL-STD-810G 516.6 Procedure IV névre keresztelt, 122 centiméteres magasságból induló leejtéses tesztet is túléli, hála a ház belsejében található speciális felfüggesztésnek, illetve a vaskos gumirétegnek, ami a HDD védelméről gondoskodik.

Az új külső merevlemez emellett megfelel az IP67 szabvány követelményeinek is, azaz víz- és porálló. A porral szembeni ellenállóság tökéletes, víz esetében pedig maximum 1 méteres mélységig garantált a külső HDD túlélése, ha a megpróbáltatás nem tart tovább 30 percnél.

A katonai szintű követelményeknek is megfelelő Armor A65M USB 3.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez, háza pedig unibody típusú, azaz egyetlen nagy tömbből áll, ami még masszívabbá teszi. A speciális textúrával ellátott gumiborítás biztosítja a meghajtó csúszásmentességét, de ezzel együtt védett a karcokkal és az ujjlenyomatokkal szemben is. A luxusjachtok ihlette igényes formavilág mögött 500 GB-os, 1 TB-os vagy 2 TB-os merevlemez bújik meg. A 143,4 x 86,7 x 20,7 milliméteres mérettel rendelkező Armor A65M beépített kábeltartóval érkezik, így az USB 3.0-s kábel mindig kéznél lehet.

A maximum 277 grammot nyomó hordozható adattároló támogatja az Apple népszerű helyi adatmentő szolgáltatást, a Time Machine-t, de emellett különböző tartalmak tárolására és hordozására is hatékonyan bevethető. A repertoárban a Silicon Power SP Widget-je is megtalálható, ami új lehetőségekkel bővíti az adatmentéssel és biztonsággal kapcsolatos szolgáltatásokat.

Az Armor A65M várhatóan rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az viszont egyelőre rejtély, pontosan mennyibe kerülnek majd a három év garanciával harcba küldött modellek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward