Víz alól csendült fel Samsung csengőhangja

Víz alól csendült fel Samsung csengőhangja

A Samsung 2011-ben alkotta meg az Over the Horizon névre hallgató csengőhangot, és azóta szinte minden évben előáll ennek a dallamnak egy feldolgozott változatával – számos eltérő zenei stílusra szabva csendült már fel. Idén, a Galaxy tizedik évfordulója alkalmával minden eddiginél mélyebb üzenetet próbál közvetíteni az egyik legcsodálatosabb Over the Horizon változat.

Ebben az évben az Over the Horizon zenének az átdolgozását az óceánok szépsége ihlette meg a vállalat hivatalos közleménye szerint, és igazából a hozzá készített videó is ennek fényében született meg. Egy olyan rövidfilmről van szó, amit Sipadan-szigetének partjainál rögzítettek Malajziában, és a felvételeke elkészítését a szabadmerülési Guinness-rekorder, Ai Futaki is segítette az elismert természetfilmes James Brickell és Simon Enderby párosa mellett. No, de kanyarodjunk vissza magához a zenéhez, hiszen mégiscsak az itt az igazán lényeges.

A 2019-es Over the Horizon Steven Price nevéhez köthető, aki korábban már számos filmnek is szerezte a dallamát. Price számára a legnagyobb dicsőséget a Gravitáció hozta meg, ezért 2014-ben a Golden Globe-díj és a BAFTA elismerés mellett az Oscar-díjat is bezsebelte. A mostani előadás a Londoni Filharmonikus Zenekarnak köszönhető, a rögzítésben pedig a híres Abbey Road Studios segédkezett.

A Samsung valószínűleg azért is választotta a természetes párhuzamot az Over the Horizon esetében, mert a cég az Androidra szabott új grafikus felhasználói felületénél, a One UI-nál is ebbe az irányba indult el. Természetes hangok, színek, grafikus elemek (pl. háttérképek) fogják majd beszőni az Android 9.0 operációs rendszert a One UI révén.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap